Jättekritik mot Hedvig Lindahl – sågas efter vädjan till den svenska publiken: ”Hon har inte fattat någonting”

Hedvig Lindahl är tillbaka i damallsvenskan och den här gången i Djurgårdens IF. Nu sågas svenskan efter tilltaget inför derbymatchen mot Hammarby.
– Hon har inte fattat någonting, säger Jesper Hofmann i Fotbollsmorgon.

Svenska målvakten Hedvig Lindahl lämnade damallsvenskan och Sverige efter säsongen 2014. Sedan dess har hon tillhört flera europeiska toppklubbar som Chelsea, Wolfsburg och Atletico Madrid men är nu tillbaka i den svenska högstaligan.

Starka reaktionerna

Efter fotbolls-EM tidigare i somras skrev Hedvig Lindahl på för Stockholmsklubben Djurgårdens IF. Hon har hittills hunnit med två matcher i sin nya klubb – där båda blivit förluster.

220821 Djurgårdens målvakt Hedvig Lindahl under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Hammarby och Djurgården den 21 augusti 2022 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Inför förra helgens match mot Hammarby skrev Hedvig Lindahl flera inlägg på Twitter som väckte starka reaktioner. Bland annat skrev hon att ”Hammarby är bäst på att rekrytera publik” och ”Om jag får önska så hoppas jag att våra fans är positiva och hejar och bidrar till en positiv stämning. Negativ energi får söka sig någon annanstans”.

Det har fått flera supportrar att rasa via sociala medier, och Hedvig Lindahls inlägg sågas nu av Fotbollsmorgons Jesper Hofmann.

”D¨å fattar man ingenting”

– Man kan inte hålla på och inte hylla den rivalitet som finns och någonstans acceptera att det här är två lag som hatar varandra. Inte hålla på med nå gullande och mena att vi tillsammans gör det här för positiv energi, säger han.

Efter matchen skrev Hedvig Lindahl autografer till Hammarby-supportrar på plats.

220815 Djurgårdens målvakt Hedvig Lindahl under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Djurgården och Linköping den 15 augusti 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Det var något som också väckte starka reaktioner.

– Då fattar man (Lindahl) ingenting och är i fel klubb. I de här (Stockholmsklubbarna) måste man vara med och bygga upp en rivalitet, säger Jesper Hofmann.

LÄS MER: Legendaren Ralf Edström berättar nu om nya vardagen – ett år efter sjukdomsbeskedet: ”Måste tänka mig för”