Legendaren Ralf Edström berättar nu om nya vardagen – ett år efter sjukdomsbeskedet: ”Måste tänka mig för”

Det har gått ett år sedan Ralf Edström drabbades av en stroke.
Nu berättar legendaren om den nya vardagen efter sjukdomsbeskedet.
– Måste tänka mig för, säger han.

Det råder inga som helst tvivel om att Ralf Edström är en av Sveriges främsta fotbollsikoner genom tiderna. Han har bland annat vunnit en rad olika titlar med PSV Eindhoven och blivit tilldelad guldbollen två gånger.

Berättar om nya vardagen

Ralf Edström har däremot lidit av flera olika sjukdomar de senaste åren. Han blev drabbad av prostatacancer för nästan tio år sedan, som han i dag är helt frisk ifrån, samt plågats av flera infektioner.

150601 Radiosportens Ralf Edström gör sin sista match som expertkommentator under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården den 1 april 2015 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Och för ett år sedan fick Ralf Edström en stroke. Det har inneburit en helt ny vardag för fotbollsikonen som han nu berättar om:

– Jag försöker vara ute och gå varje dag men jag kan inte säga att jag njuter. Sätter i en sån där podd och lyssnar på det när jag går. Jag förstår mig inte på de som säger att de njuter av att promenera, säger han till Göteborgs-Posten.

”Har varit ganska okej”

Ralf Edström måste nu äta medicin livet ut för att hålla kroppen och sinnena intakt.

– Det har varit ganska okej. Jag kom rätt lindrigt undan. Först trodde jag att det var en TIA, för på morgonen såg jag dubbelt. Men det visade sig att det var en stroke på hjärnstammen och de sa att jag skulle få medicinera resten av livet, säger han.

020329 Fotboll, Ralf Edström. © Bildbyrån

Han säger att han är lite tröttare och har inte inte lika stort tålamod längre.

– Man måste tänka sig för så man inte går in i väggen, som de säger nu för tiden.

LÄS MER: Armand Duplantis drag efter underbara EM-guldet – briljerade under medaljutdelningen: ”Jag har lärt mig”