Jätteknallen – landslagsikonen Anders Limpar gör nu comeback som spelare i Sverige: ”Kunde inte tacka nej”

Jätteknallen – landslagsikonen Anders Limpar gör nu comeback som spelare i Sverige: ”Kunde inte tacka nej”

Han avslutade karriären för nästan 20 år sedan.
I helgen gör Anders Limpar sensationell comeback – i svenska division 5.
– Det gick inte att tacka nej, säger Hede IK:s tränare Tomas Grubb till Sportbibeln.

Anders Limpar hade verkligen en helt sagolik karriär, och många trodde att den tog slut när han valde att lägga skorna på hyllan för nästan 20 år sedan. Och… det gjorde han väl visserligen, men i helgen så tar legendaren tillfälligt ner dojorna igen för en smått osannolik comeback.

Gör oväntad comeback

Mittfältaren värvades 1990 till Arsenal där han snabbt blev en publikfavorit och fick det mäktiga smeknamnet ”Super Swede”. Limpar tilldelades året därpå Guldbollen, och han fick bära den svenska landslagströjan under VM 1990, EM 1992 – samt under ett kort inhopp i VM 1994. Men 2002, efter spel i bland annat Everton, MLS och i Allsvenskan, tog karriären slut.

Fotboll, Anders Limpar, Sverige. © Bildbyrån

Men i helgen kommer Limpar alltså snöra på sig skorna igen – i svenska division 5. Bakgrunden är att mittfältsikonen i ett projekt köpt upp tomter intill en slalombacke som tidigare ägts av klubben fotbollsklubben Hede IK, som spelar i Härjedalen. I samband med detta kom idén på tal – och då tvekade inte klubben.

– Då tackar man såklart inte nej, det var ju en världsspelare när han höll igång. Han verkar ju vältränad i dag också, han har ju varit med i Superstars och lite så – och ser starkt ut, säger lagets tränare Tomas Grubb till Sportbibeln.

”En helt annan nivå”

Det är i säsongens sista match för Hede IK som Limpar får göra sitt framträdande. Laget ligger sjua i tabellen inför den sista omgången, och för Hede IK är det såklart ett stjärntillskott av rang som ansluter.

– Vi hade en spelare vars bror är målvakt i Superettan och som var med på en träning i somras, men det här är ju på en helt annan nivå, skrattar Grubb.

171120 Anders Limpar i sällskap med Lena Lind under Fotbollsgalan den 20 november 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Det råkar ju vara den sista omgången på säsongen, men det verkar inte vara en omöjlighet att det blir fler framträdanden framöver för Limpar.

– Han är ju inblandad i det här bolaget och i tomten, så han kommer hålla till lite i byn framöver. Men framför allt så kanske han kan hjälpa till lite på nån av våra träningar, och komma med lite tips.

LÄS MER: Här beskriver svenske handbollsspelaren exakt vad alla idrottare egentligen känner – i årets skönaste intervju

Få våra nyhetsbrev!