Jätteilskan efter svenska missarna i VM-rysaren mot Schweiz

Sverige fick flera jättechanser att ta ledningen mot Schweiz I VM-åttondelsfinalen.
Men svenskarna brände och det är allt jämnt mållöst i halvtid.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Sverige rivstartade åttondelsfinalen mot Schweiz och tog tag i taktpinnen direkt. Svenskarna flyttade upp och kunde i flera omställningar skapa lägen, och det var Marcus Berg som skulle få de bästa lägena.

Redan efter åtta minuter hittade Ola Toivonen fram till sin anfallskollega som gick i djupled, men Berg sköt högt över.

Jätteräddning på Bergs skott

Albin Ekdal fick bara minuter senare, efter att schweizarna täckt ett skott i straffområdet, ett läge utanför straffområdet men det stenhårda volleyskottet gick tätt över målet.

Schweiz fick sina lägen men lyckades inte förvalta något av dem. I stället var det Berg som efter 28 minuter fick den allra farligaste chansen.

Victor Claesson bröstade ner den till anfallaren som fick iväg ett fint avslut mot bortre stolpen, men den schweiziske målvakten Yann Zommer var nere snabbt vid stolproten och stod för en kanonräddning.

Med bara minuter kvar av första halvlek fick Albin Ekdal ytterligare ett jätteläge bara meter från mål, men skottet gick högt över. I halvtid står det fortsatt 0-0.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Stora skrattfesten i SVT-studion – när experten plötsligt försvinner mitt i direktsändning

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);