Jätteilskan efter Maradonas död – läkarens olämpliga ord har läckt ut: ”Jag hörde det och kräktes”

Diego Maradonas läkare och psykiater utreds efter legendarens död.
Nu väcks en jätteilska efter att läckta samtal kommit ut.
”Jag hörde just inspelningarna och jag kräktes”, skriver Maradonas dotter Dalma på Instagram.

Det var den 25 november 2020 som Diego Maradona gick bort i en hjärtattack. Han blev 60 år gammal och sörjdes i hela fotbollsvärlden.

Maradonas död

I hemlandet Argentina var saknaden så enorm att man utlyste en tre dagar lång landssorg i Maradonas ära. Legendaren, som nyligen hade fyllt 60 år, blev inlagd på sjukhuset bara några veckor innan sin bortgång.

Diego Maradona, Argentina
201125 Fotboll, Diego Armando Maradona, Argentina © Bildbyrån

Då upptäckes en blödning i huvudet och tvingades till akut operation. Efter argentinarens tragiska död har läkarteamet runt honom blivit kraftigt ifrågasatt.

Läkarens ord

En hel del misstankar har riktats mot oaktsamhet som kan ha orsakat ikonens död och därför har en utredning inletts mot läkaren Leopoldo Luque och psykiatern Agustina Cosachov. Om brytt kan styrkas under utredningen riskerar båda två att åtalas inom de närmaste dagarna.

Diego Maradona, Argentina
201126 Fotboll, Diego Maradona, Reaktioner: Soccer fans light candles next to a poster with the image of late Argentine soccer legend Diego Armando Maradona reading ”Eternal Diego” to pay tribute to him the day after his death, in Barcelona, Spain, November 26, 2020. REUTERS/Nacho Doce © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY

Under utredningen har den argentinska nyhetssajten Infobae offentliggjort läckta samtal mellan både läkaren och sjukvårdare samt även mellan läkaren och psykiatern. Och det är ord som verkligen väckt starka reaktioner.
”Jag är på motorvägen, det verkar som att han är död, jag slår vad om att han är död. Det verkar som om han fått en hjärtinfarkt och han kommer skita på sig och dö, den tjocke. Har ingen aning om vad som hände. Jag är på väg”, ska läkaren Luque ha sagt i ett röstmeddelande enligt uppgifter.

Dotterns ilska

Samtalet fortsatte samtidigt som Maradona kämpade för sitt liv och psykiatern Cosachov ska ha sagt följande till Luque:
”Nu är han (Diego Maradona) med teamet som återupplivar honom. Vi gjorde det själva i 10-15 minuter för att ambulansen inte kom. Vi kom in och han var kall. Vi började återuppliva honom och han återhämtade sig något”, säger hon enligt uppgifter.

Maradonas dotter Dalma har tagit del av inspelningarna och är rasande. Hon anklagar pappa Diegos agent Matias Morla för att han anlitat läkaren Luque från allra första början.
”Jag hörde just inspelningarna mellan Luque och psykiatern och jag kräktes. Jag ber till gud om rättvisa och att alla de som bär skuld får betala priset”, skriver hon i ett uttalande på Instagram.

Obduktionsrapporten efter Diego Maradonas död har offentliggjorts och den visar att 60-åringen led av lever-, njur- och kärlsjukdomar. Man fann dock inga spår av droger i denna avlidna kroppen. 

LÄS MER: Gary Lineker får legendarerna att tappa hakan – efter historien som bevisar Diego Maradonas storhet

Få våra nyhetsbrev!