Jätteilskan efter att Luka Modric utsågs till världens bästa spelare av Fifa: ”Brist på respekt”

Luka Modric vann priset som världens bästa fotbollsspelare i går kväll.
Och både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi vägrade att dyka upp.
– Det är brist på respekt, säger en mycket irriterad Fabio Capello enligt Goal.

Senaste tio åren har det bara handlat om Cristiano Ronaldo och Lionel Messi när det kommer till utmärkelsen världens bästa fotbollsspelare. Då har priset hetat ”Ballon d’Or” men i år gjorde nya priset ”The Best” inträde i fotbollsvärlden och då blev det tronskifte direkt.

Modric bäst i världen

För efter tio raka år med antingen Ronaldo eller Messi som fått titulera sig bäst i världen bröts sviten i gå kväll. När VM-kungen Luka Modric, som hittills blivit både bästa spelaren i VM och fått pris från Uefa som årets spelare, fullbordade det här året med att vinna även årets spelare av Fifa.

Under måndagskvällen tillkännagavs kroaten som vinnare av ”The Best”.
– Det är en stor ära och en underbar känsla att få stå här med den här trofén. Jag vill tacka alla mina lagkamrater, i både klubblaget och landslaget. Utan er hade det här inte varit möjligt. Jag vill också tacka min familj, samt alla mina fans i hela världen, sa Modric i sitt tacktal.

Cristiano Ronaldo
180620 Cristiano Ronaldo of Portugal during the FIFA World Cup group stage match between Portugal and Morocco on June 20, 2018 in Moscow.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92072

”Är brist på respekt”

Giganterna Ronaldo och Messi var inte ens på plats under Fifas gala i London utan båda hade valt att nobba festkvällen. Messi var inte ens nominerad bland de tre som kunde vinna medan Ronaldo var nominerad men valde att ändå inte komma.

Enligt uppgifter i spanska medier så nobbade Ronaldo på grund av galan låg precis mellan två Juventusmatcher och att han redan fått information om att Modric skulle vinna priset. Därför dök han inte upp alls.

Och det har väckt en stor ilska i fotbollsvärlden.
– Att Ronaldo och Messi inte är här? Det är brist på respekt mot de andra spelarna, mot Fifa och mot fotbollsvärlden, säger förre detta Real Madrid-tränaren Fabio Capello enligt Goal.

Ronaldo gör det igen

På röda mattan inför galan fick Modric även frågan om han haft någon kontakt med Ronaldo, som gamla lagkamrater från Real Madrid-tiden.
– Nej, inte den här gången, svarade bara kroaten.

”Ronaldo tar det här väldigt seriöst va?”, frågade då reportern.
– Ja, sa Modric med ett skratt.

Det är ju heller inte första gången som Ronaldo gör så här… Juventus nya storstjärna nobbade även Uefas gala i augusti när han fick reda på att det var Modric som skulle vinna priset som årets spelare.

Modrics otroliga år

Luka Modric har haft ett helt makalöst år under 2018 och är enligt de flesta den rättmätige vinnaren av priset som världens bäste fotbollsspelare. 33-åringen vann Champions League med Real Madrid i våras, ett bragdartat VM-silver med Kroatien i somras och så de individuella priserna som VM:s MVP samt årets spelare av både Uefa och Fifa.

Inte alls fy skam, som man brukar säga.

Dela artikeln om du tycker Luka Modric är en värdig vinnare!

LÄS MER: Här är Zlatans otroligt fina reaktion – när 7-åriga flickan charmar ALLA

Här är jättesågningen av Manchester United – Liverpoolprofilen dömer ut laget helt