Jättehyllningen till Fredrik Ljungberg – efter tränardebuten i Arsenal: "Bättre än alla oss andra"

Jättehyllningen till Fredrik Ljungberg – efter tränardebuten i Arsenal: ”Bättre än alla oss andra”

.

Fredrik Ljungberg har fått en drömstart som ny assisterande tränare i Arsenal.
Nu hyllas svensken rejält av huvudtränaren Unai Emery.
Arsenaltränaren pekar ut Ljungberg som avgörande efter 2-1-segern mot Bayern München.

I somras belönades Fredrik Ljungberg med jobbet som ny assisterande tränare i Arsenals A-lag. Efter en längre tid som tränare i U23-laget och även längre ned i Arsenals akademi så få svensken nu en nyckelroll i A-laget.

Hyllar nu Ljungberg

Ljungberg blir ansvarig för att slussa in nya talanger i A-laget. Och det har redan blivit succé för ”Freddie”.

När Arsenal slog Bayern München i natt med 2-1 i en träningsmatch så gjorde Ljungberg sin andra match på tränarbänken. På planen var det också just talangerna som dominerade.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
080604 Fotboll, EM 2008, Sverige A, presskonferens: Fredrik Ljungberg
© Bildbyrån – 81250

Akademiprodukterna Joe Willock och Eddie Nketiah var Arsenal båda målskyttar när man slog storklubben Bayern. Efter matchen hyllades sedan svensken av Arsenaltränaren Unai Emery.
– Hans inflytande har varit väldigt positivt. Han kan de unga spelarna bättre än alla oss andra. Om vi tar Robbie Burton som exempel, jag kände inte till honom. Freddie sa till mig att han är en bra spelare som en 6:a eller 8:a. Det hjälpte oss verkligen, säger Emery enligt sajten Football London.

”Jag är väldigt nöjd”

Arsenaltränaren, som har uppmärksammats i sommar för sin ansträngda budget på transfermarknaden, lyfter nu fram egna talangernas betydelse för klubben kommande säsong. För när man inte kan värva de bästa spelarna gäller det att jobba med det man har.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
980918 Fredrik Ljungberg, Arsenal
© Bildbyrån 22862

Även under Ljungbergs tränardebut i träningsmatchen mot Colorado Rapids för några dagar sedan var det Arsenals ungtuppar som levererade. Då gjordes målen av Bukayo Saka, James Olayinka och Gabriel Martinelli.
– Flera unga spelare spelade i vår träningsmatch mot Colorado Rapids. Vi behöver dem nu, men också för framtiden. Vi har ett ansvar för klubben att ge unga spelare chansen. Om de förtjänar speltid, då kommer de att få speltid också. Jag är väldigt nöjd med dem, säger Emery.

LÄS MER: Sillybomben: Vann Premier League med Man United – nu är han klar för Allsvenskan!

Här ger Zlatan det allra skönaste svaret – på den helmärkliga frågan…