Janne Anderssons tydliga besked till Viaplay – efter jättebråket med Bojan: ”Jag har framfört…”

Janne Anderssons tydliga besked till Viaplay – efter jättebråket med Bojan: ”Jag har framfört…”

Janne Andersson och Bojan Djordjic rök ihop i den senaste landslagssamlingen.
Inför kommande matcher är förbundskapten tydlig:

– Jag har framfört varför det blev som det blev personligen till dem, säger han. 

Sveriges senaste landslagssamling avslutades med ett av de mest uppmärksammade tv-bråken någonsin. Sverige hade precis vunnit mot Azerbajdzjan med 5-0 och Janne Andersson var på strålande humör när han mötte Viaplays experter direkt efter matchen.

Tydliga beskedet

Men en bit in i intervjun ville Bojan Djordjic veta varför Janne Andersson inte spelade formstarke Jesper Karlsson mer – och då tappade Andersson tålamodet. Andersson och Djordjic hamnade i en intensiv ordväxling, vilket renderade i att förbundskaptenen stormade iväg. I efterhand har Andersson menat att han blev respektlöst behandlad av Viaplay, men samtidigt ska allt vara utagerat.

Bojan Djordjic, Janne Andersson, fotboll
STOCKHOLM 20230327 Förbundskapten Janne Andersson (th) i intervju med Viaplays expertpanel fr v Sebastian Larsson, Fredrik Ljungberg och Bojan Djordjic efter måndagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Azerbajdzjan på Friends Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Nu väntar snart en ny landslagssamling, och EM-kvalmatch mot Österrike den 20 juni. Andersson menar dock att det inte är några hard feelings mellan honom och sändande bolag Viaplay.

– Jag är en förlåtande människa i mig själv och mitt ledarskap. Jag har städat undan det och hade presskonferens dagen efter. Sedan pratade jag med Bojan och med Viaplay och framförde vad jag känt och tyckt och upplevt. För mig är det klart med det. De får välja sitt lag i studion och jag väljer mitt lag, säger han enligt Aftonbladet.

LÄS MER: Svenske OS-hjältens oväntade beslut – lämnar nu längdskidorna för en helt ny sport: ”Det blir en utmaning”

“Har framfört det”

Andersson menar dessutom att han inte ställt några krav om hur Viaplay ska sätta upp sin studio. Han har tidigare haft synpunkter på hur många experter Viaplay haft, men några synpunkter har han inte haft nu.

– Jag har inte ställt några som helst krav. De får göra precis som de vill. Men jag har framfört varför det blev som det blev personligen till dem, säger han. 

Janne Andersson, Sverige
230328 Janne Andersson, Head coach of Sweden during a press conference on March 28, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0341

Viaplay menar samtidigt att man inte kommer att göra några ändringar i sin uppställning.

– Vi tycker att landslaget förtjänar en bra inramning och satsar därför på över en timmes införstudio, och då krävs också flera röster. Det är med respekt för rättigheten och tittarna som vi har tre experter i studion, med stor samlad fotbollskunskap och med olika erfarenheter. Vi ställer emellertid upp med ett mindre team kring träningsmatchen mot Nya Zeeland, på grund av att vår studiotid då är kortare och det inte är lika mycket som står på spel. Vår laguppställning släpper vi närmare matcherna, säger han.

LÄS MER: Charlotte Kallas ärliga ord om Let’s Dance och vad som var värst med tv-programmet: ”Fanns frustration”