Janne Anderssons svar efter Henkes hårda kritik: ”Jag har full respekt för det – men…”

Jordan Larsson ska vara med i landslaget, anser Henrik Larsson.
Nu svarar förbundskapten Janne Andersson på kritiken.
– Det har jag full respekt för, säger han på dagens presskonferens.

23-årige Jordan Larsson har gjort storsuccé hos Spartak Moskva den här säsongen. Men ändå blev han petad i den senaste landslagstruppen när Zlatan Ibrahimovic återvände till Blågult igen.

Henkes kritik

Pappa Henrik Larsson, nuvarande assisterande tränare i Barcelona, är riktigt imponerad över sonens framfart i Ryssland. Men kan inte förstå varför han inte får en plats i svenska A-landslaget.
– Det är Janne som tar ut truppen, men Jordan är en av de forwards som är i absolut bäst form. Det är svårt att förbise honom då, sa ”Henke” i en intervju i går.

Henrik Larsson, fotboll
190628 Helsingborgs tränare Henrik Larsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Helsingborg den 28 juni 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

I dag bemöter förbundskaptenen Janne Andersson kritiken från förre landslagsstjärnan och förklarar varför Jordan Larsson inte fick en plats i nya landslagstruppen.
– Om Henrik Larsson tycker det är det helt upp till honom att tycka det, jag har inga problem med det. Det är jättekul att det går bra för Jordan och jag hoppas han fortsätter ta för sig. Men med den konkurrenssituationen vi har den här gången gjorde jag den här värderingen. Vem eller vad de heter som tycker något annat får tycka det, det har jag full respekt för, säger Janne på onsdagens presskonferens.

Jannes svar

Detta trots att Marcus Berg, som är en av de uttagna anfallarna, inte kommer att kunna spela mot Georgien på torsdagkvällen på grund av ryggproblem.
– Behandlingen har inte tagit så bra som vi trodde på honom (Berg). Men jag har mittfältare som kan vara forwards också, därför valde jag att inte ta med någon extra den här gången, förklarar förbundskaptenen på pressträffen.

Janne Andersson, landslaget
210324 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on March 24, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0096

Under landslagssamlingen ska Sverige spela mot Georgien och Kosovo i VM-kvalets första matcher. Därefter väntar även en träningsmatch mot Estland i nästa vecka.

Vad tycker du om Henkes kritik? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: ”Granen” slår tillbaka efter stenhårda sågningen: ”Pinsamt för svensk fotboll”

Få våra nyhetsbrev!