Henrik Larssons kritik mot Janne Andersson – och uttagningen till VM-kvalet: ”Svårt att förbise det”

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget.
Men Henrik Larsson är inte helt nöjd med hur uttagningen ser ut.
– Jag tycker att Jordan borde vara med, säger legendaren till FotbollDirekt, om att sonen saknas i truppen.

Det mesta av snacket under den här landslagsuttagningen, som ska möta Georgien och Kosovo i VM-kvalet på torsdag och söndag, har handlat om Zlatan Ibrahimovic. Den svenske superstjärnan är tillbaka i landslaget efter fem långa år, vilket naturligtvis lett till enorm uppståndelse och rubriker världen över.

Henkes kritik

Men det har även varit en hel del annat i uttagningen som diskuterats kraftigt. Att Andreas Granqvist, trots att han knappt spelat en enda match det senaste året, togs ut som en av fem mittbackar har mötts av stor kritik, och i samband med uttagningen var även Jordan Larsson kritisk till att han lämnades utanför truppen.

Janne Andersson, landslaget
200109 Janne Andersson, head coach of Sweden during the international friendly football match between Sweden and Moldova on January 9, 2020 in Doha. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_494

Larsson gör stor succé i den ryska ligan och Spartak Moskva, där han på 22 matcher den här säsongen svarat för hela 12 mål och 5 framspelningar. Larsson var tydlig med att han tycker att han förtjänar en plats, och han får nu även medhåll av sin pappa, Henrik Larsson.

– Det tycker jag, säger han till FotbollDirekt.

”Svårt att förbise det”

Henrik Larsson, som är assisterande tränare i Barcelona, menar att Larssons form borde räcka till en uttagning.

– Nej, jag behöver inte utveckla det mer. Det är Janne som tar ut truppen, men Jordan är en av de forwards som är i absolut bäst form. Det är svårt att förbise honom då.

Henrik Larsson, Barcelona
190616 Henrik Larsson intervjuas av media efter att han presenterats som ny tränare under en presskonferens med Helsingborg den 16 juni 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35635

Henrik Larsson är hursomhelst stolt över det som sonen presterar i Ryssland.

– Han har varit riktig, riktigt bra den här säsongen. Gjort många mål och många poäng, han har spelat bra. Jag har i stort sätt sett alla matcher och är otroligt stolt och otroligt glad över det han presterat. Det är bara att fortsätta så, säger han, och fortsätter:

– Och – jag klarar av att se de med olika glasögon på och är opartisk då.

LÄS MER: Zlatans tårar blev en världsnyhet – nu förklarar han sanningen bakom: ”Det är inte lätt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!