Janne Anderssons första ord om Zlatan – öppnar för comeback i landslaget: ”Det känns naturligt”

Zlatan Ibrahimovic saknar svenska landslaget.
Nu öppnar Janne Andersson för en eventuell återkomst.
– Det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver, säger förbundskapten i ett uttalande.

På tisdagskvällen vann Zlatan Ibrahimovic Guldbollen för 12:e gången. Sedan berättade han i en lång intervju med Sportbladet hur mycket han saknar svenska landslaget.

Jannes nya ord

Zlatan har tidigare hintat om det men nu berättade han ärligt om sina känslor vad gäller en comeback till Blågult igen.
– Yes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet. Jag vill vara i Friends Arena, jag vill att det ska vara den Gula Muren eller den Gula Väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt… Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, säger ”Ibra” till kvällstidningen.

Janne Andersson, Sverige
201123 Janne Andersson, Förbundskapten herrar poserar för porträtt under Fotbollsåret 2020 den 23 november 2020 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0039

Nu uttalar sig även förbundskaptenen Janne Andersson efter orden från Zlatan. Tidigare har landslagstränaren uteslutit en comeback för 39-åringen men vänder nu och öppnar för en återkomst.
– Jag har läst intervjun med Zlatan nu på morgonen. Först och främst är det roligt att höra att han saknar landslaget, säger Janne enligt ett skriftligt meddelande till svenska medier.
– Vad gäller frågan om spel i landslaget uppfattar jag det som att Zlatan nu uttalar sig på ett sätt han inte gjort tidigare. Det gör att det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver för att diskutera saken närmare, nästa samling är först i mars så det finns gott om tid för det.

Zlatans villkor

Zlatan lämnade svenska landslaget efter EM 2016 men nu öppnas alltså möjligheten för en Ibrahimovic i EM nästa sommar. Men Milananfallaren har också ett villkor för om han skulle tacka ja till landslagsspel igen.
– Jag hade svarat… ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom (Janne Andersson). För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det. Är du med? säger Zlatan till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Sverige spelar EM-premiär mot Spanien i Bilbao 14 juni, dessförinnan har man tre landskamper inbokade i mars. Fler landskamper kommer att inbokas närmare inpå EM-turneringen och det återstår att se om vi får följa en Zlatan Ibrahimovic i någon av de matcherna.

39-åringen är fortfarande Sveriges meste målskytt genom tiderna med 62 mål på 116 landskamper.

LÄS MER: Lasse Granqvists klockrena uppmaning till Janne Andersson – efter Zlatans ord om comeback i landslaget

Få våra nyhetsbrev!