Janne Anderssons ärliga ord – om oron för stjärnan Victor Nilsson Lindelöf: ”Det får inte hända hela tiden”

Janne Anderssons ärliga ord – om oron för stjärnan Victor Nilsson Lindelöf: ”Det får inte hända hela tiden”

Bänkad i Manchester United.
Då uttrycker Janne Andersson en viss oro för Victor Nilsson Lindelöf.
– Det får inte hända hela tiden, säger han.

Manchester United har inlett säsongen strålande och det blåser minst sagt positiva vindar kring storklubben. Under sommaren har man gjort flera storslagna värvningar, inte minst i form av Cristiano Ronaldo, som återvänder efter flera sagolika säsonger i Real Madrid och Juventus.

Jannes oro

Men United har även värvat in en mittback i absoluta världsklass i form av Raphael Varane från Real Madrid. Den franske mittbacken har vunnit VM och Champions League vid hela fyra tillfällen, och i helgens 1-0-vinst mot Wolves så spelade storstjärnan till förmån för Victor Nilsson Lindelöf, som satt på bänken.

210629 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden during the UEFA Euro 2020 Football Championship round of 16 match between Sweden and Ukraina on June 29, 2021 in Glasgow. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Snart väntar VM-kval för Sverige, och där är ”Vigge” en av våra absolut viktigaste spelare, och inför matcherna så fick Janne Andersson frågan kring huruvida han är orolig för mittbacken, nu när konkurrensen tätnar i klubblaget.

– Både ja och nej. Det som var oron förra året var att han spelade så enormt många matcher och att han hade en skadeproblematik, han hade en rygg som krånglade och fick aldrig vila, säger förbundskaptenen.

”Det är min förhoppning”

Andersson hoppas dock på att United roterar, vilket kommer hålla mittbacken i ordentlig matchform.

– Spelar han inte riktigt lika många matcher i år tror jag att det är en fördel för honom och oss. Men det är klart att han inte får sitta på bänken hela tiden. Nu tror jag att United är en klubb som roterar lite, att man kanske har tre spelare på två positioner, att man går runt lite med tanke på allt man är med i. Jag hoppas att det är så tänket är, att han snarare får ett mer rimligt antal matcher än förra året, det är min förhoppning, säger han.

210830 Janne Andersson, head coach of the Swedish national football team, during a press conference on August 30, 2021 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Sverige möter Spanien på Friends Arena på torsdag, och därefter Grekland på bortaplan veckan efter. Victor Nilsson Lindelöf blev tidigare under sommaren presenterad som ny lagkapten för det svenska herrlandslaget, då han tar över efter Andreas Granqvist, som avslutat karriären.

LÄS MER: Tomas Brolins tårar – tvingas avbryta intervjun efter orden om Klas Ingesson: ”Det är jobbigt att prata om”

Få våra nyhetsbrev!