Janne Anderssons ärliga ord – avslöjar nu svenska folkets reaktion efter jättebråket med Bojan: ”Varje dag har…”

Janne Anderssons ärliga ord – avslöjar nu svenska folkets reaktion efter jättebråket med Bojan: ”Varje dag har…”

Janne Andersson och Bojan Djordjic rök ihop i Viaplays studio.
Nu avslöjar förbundskaptenen svenska folkets starka reaktioner.
– Jag har fått ett enormt stöd och förståelse, säger han.

Det som bara verkade som en helt vanlig dag på jobbet för Janne Andersson förvandlades snabbt till något helt annat. Efter Sveriges 5-0-vinst mot Azerbajdzjan så gick förbundskaptenen till Viaplays studio, men där gick det inte som planerat.

Avslöjar stora stödet

Efter att Bojan Djordjic ställt frågor om Jesper Karlssons speltid så reagerade Andersson med bestörtning, och de bägge hamnade i en het ordväxling som renderade i att Andersson lämnade studion rasande. Efter det följde dagar av enorma reaktioner, där alla hade en åsikt om vad som hände.

Nu är det dags för en ny landslagssamling, och ett nytt möte mellan Viaplay och Janne Andersson.

Bojan Djordjic, Janne Andersson, fotboll
STOCKHOLM 20230327 Förbundskapten Janne Andersson (th) i intervju med Viaplays expertpanel fr v Sebastian Larsson, Fredrik Ljungberg och Bojan Djordjic efter måndagens EM-kvalmatch i fotboll mellan Sverige och Azerbajdzjan på Friends Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Men för förbundskaptenen är det hela överspelat.

– När det inträffade så var det viktigt för mig att göra saker i rätt ordning. Sedan var jag klar. Man kan inte hänga kvar i en massa gamla grejer, det har jag lagt åt sidan. Det är inget jag funderat på sedan dess, absolut inte, säger han till SVT och fortsätter:

– När man tar det här jobbet ska man vara beredd på att det är ett av de mest offentliga jobben i Sverige. Folk tycker och tänker om de beslut man gör.

LÄS MER: Svenska landslaget bryter nu tystnaden om Zlatan – avslöjar nu stora planen för legendaren

“Dagligen har…”

Janne Andersson menar att han inte tar del av vad media säger om det hela, men att han upplever att han fått ett enormt stöd av det svenska folket.

– Jag läser det inte. Jag följer inte media på det sättet. Jag sitter inte och söker vad alla tycker och tänker. Det är som när vi spelat matcher. Folk får tycka och tänka vad de vill. Jag kan bara förklara hur jag ser på saker och ting. Jag har fått ett enormt stöd och förståelse. Dagligen kommer folk fram till mig för att visa sin förståelse. Men jag har själv lagt det bakom mig.  

Janne Andersson, Sverige
230328 Janne Andersson, Head coach of Sweden during a press conference on March 28, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0341

För Janne Andersson är det viktigt att tala om att han fått ett stort stöd av den stora massan.

– Ja, när vi pratar om det så. Hade det varit många som inte gett sitt stöd hade det varit tråkigt att bli påmind om det hela tiden.

LÄS MER: Henrik Larsson ger Zlatan Ibrahimovic den mest ultimata hyllningen någonsin: ”Det han kan göra”