Janne Andersson avslöjar sina fyra, stenhårda krav – annars är tränarkarriären över: ”Jag är kräsen”

Janne Andersson lämnade svenska landslaget – och fotbollen för gott?
Nu avslöjar han sina fyra krav som måste inträffas om han ska fortsätta tränarkarriären.
– Jag är sugen, men kräsen, säger han i ”Förmiddag i P1”.

Efter sju år som förbundskapten tackade Janne Andersson för sig förra hösten. Totalt blev det 47 vinster på 94 matcher för Andersson som tränare för det svenska landslaget, med framför allt stora framgångar under inledningen av sejouren.

Avslöjar kraven

Janne Anderssons sista tid på tränarbänken handlade dock mest om kritik, och resultaten dalade rejält efter EM 2021, då Sverige åkte ut mot Ukraina. Sedan Andersson lämnade Sverige har han fortfarande inte tagit något nytt jobb, och nu öppnar han för att tränarkarriären kan vara över.

– Min tränarkarriär… Det är inte alls självklart att den är över, men det är heller inte självklart att jag fortsätter. Vi får se, säger Andersson i Förmiddag i P1.

Janne Andersson menar att det funnits intresse för honom, men att han har fyra krav som måste inträffa för att han ska hoppa på ett nytt uppdrag.

– Det är så här: Ska jag ta ett nytt tränaruppdrag så är det fyra grejer som ska uppfyllas, och det är att det ska vara någonting nytt, och det behöver inte vara så jäkla exotiskt, men lite nytt. Och sen ska det ska vara en sportslig kittling, men det ska gå att göra vettiga resultat så klart, säger han.

“Jag är sugen, men kräsen”

Janne Andersson vill också ha med sig ”kollegor”, gissningsvis assisterande tränaren Petter Wettergren.

– Sen att ta med någon eller några kollegor, så man kan vara ett gäng som gör det tillsammans. Och sen en bra ekonomi, säger han.

231009 Janne Andersson, head coach of the Swedish men’s football national team at a press conference on October 9, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Hittills har Andersson inte haft alla krav infriade på erbjudandena han fått.

– Alla de fyra delarna har inte uppfyllts till hundra procent ännu, och därför har jag inte tagit något nytt jobb. Jag är sugen fortfarande, men jag är kräsen, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev