Italienska medier övertygade: Här är Zlatans framtidsbesked i Milan – har tagit nytt beslut

Zlatan Ibrahimovic har fått en fin start i återkomsten till Milan.
Nu kommer även svenskens nya framtidsbesked.
La Gazzetta dello Sport är nämligen övertygad – om att Zlatan förlänger.

Under vintern valde Zlatan Ibrahimovic att lämna USA och Los Angeles Galaxy. Efter en hel del rykten och vändningar blev det till slut AC Milan för ”Ibra”.

Succéstart för Ibra

Sedan dess har svensken gjort två mål på fem matcher i Italien. Och Milan har heller inte förlorat en enda match med Ibrahimovic i laget.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200128 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Italian Cup Quarterfinal game between Milan and Torino on January 28, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

38-åringen sitter på ett kontrakt som gäller fram till sommaren men där finns också en option inskriven i avtalet. Där Zlatan har möjlighet att förlänga med ytterligare ett år.

Zlatans framtid

La Gazzetta dello Sport rapporterar att Zlatan även har vissa klausuler i kontraktet som automatiskt utlöser en förlängning av kontraktet. Dessutom har Milan varit tydligt med att man vill ge Zlatan ett kontrakt över två år, för att ska kunna få en mer förmånlig expertskatt.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200128 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Italian Cup Quarterfinal game between Milan and Torino on January 28, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

Nu kommer italienska tidningen med nytt framtidsbesked för Zlatan. Gazzettan är helt övertygade om att svenske anfallaren stannar kvar i Milan – oavsett klausuler i kontraktet.

Stekhett derby

Det innebär att vi med största sannolikhet får fortsätta se ”Ibra” i rödsvart även nästa säsong. Här näst väntar stekhett derby för Milan som möter ärkerivalen Inter på söndag.

En mycket känslig match för Zlatan som firat stora framgångar med båda klubbarna. Just nu har Milan sju poäng upp till fjärdeplatsen och den sista Champions League-platsen i Serie A.

LÄS MER: Tvingas be om ursäkt till Alexander Isak – efter respektlösa Zlatan-hånet