Ilskna orden i Norge – går nu emot förbundet efter att Lars Lagerbäck fått sparken: ”Det var en chock”

Lars Lagerbäck fick sparken som förbundskapten i Norge.
En chock, beskriver Premier League-spelaren Stefan Johansen det hela som.
– Jag tycker nog att det var dålig kommunikation, säger han.

Lars Lagerbäck hade kontrakt med Norge över det kommande VM-kvalet, och även över ett eventuellt VM 2022, men i veckan kom beskedet att det inte blir någon fortsättning i vårt grannland. Lagerbäck fick lämna sitt uppdrag som förbundskapten, och alltså ta farväl i förtid till det norska landslaget.

”Kom som en chock”

Norge lyckades inte ta sig vidare till fotbolls-EM i sommar, och efter den stora besvikelsen så bekräftade Lagerbäck att han fick sparken från landslaget.

– Det är alltid trist att lämna ett lag som du har arbetat med i många år, sa Lagerbäck efter att beskedet offentliggjordes.

Lars Lagerbäck, Norge
201008 Lars Lagerbäck, head coach of Norway, after the UEFA Euro Qualifier play-off semi-final football match between Norway and Serbia on October 8, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0052

Och i Norge kom beskedet oväntat, åtminstone för spelartruppen, berättar Stefan Johansen, till vardags i Fulham.

– För mig kom det här beskedet som en chock. Senast jag pratade med Lars och Per Joar Hansen (assisterande) var de väldigt motiverade att fortsätta. Jag såg inte att det här skulle komma så pass snabbt. Det var chockerande nyheter, säger Johansen till VG, enligt Aftonbladet.

Stor kritik

Stefan Johansen är dessutom kritisk till att det norska förbundet gick ut med informationen att Lasse Lagerbäck lämnar, när det snarare var så att han fick sparken.

– Det kändes väldigt konstigt att vi fick information från NFF om att Lars hade slutat. Jag tolkade det som att han hade valt att avgå, sedan fick man veta att han hade fått sparken. Jag tycker nog att det var dålig kommunikation. Vi borde ha fått veta att det var så här det gick till, säger han.

200903 Erling Braut Haaland and Stefan Johansen of the Norwegian national football team during a training session on September 3, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Det norska förbundet ska ha gett information till spelartruppen via ett WhatsApp-meddelande, och nu menar man att det handlar om ett missförstånd.

– Det stämmer att spelargruppen fick ett kort WhatsApp-meddelande där det stod: ”Lars slutar som förbundskapten, Ståle Solbakken tar över.” Tidigare under morgonen hade vi haft ett telefonmöte med spelarkaptenerna som fick en större inblick i frågan. Stefan var inte med på det mötet för vi fick inte tag i honom. Vi hade naturligtvis ingen tanke om att förmedla budskapet på olika sätt till spelarna och resten av Fotbolls-Norge, säger presschefen Gro Tvedt Anderssen.

LÄS MER: Lars Lagerbäck avslöjar – därför fick han sparken från Norge: ”De vill ha en…”

Få våra nyhetsbrev!