Ikonens oväntade hyllning till Zlatan Ibrahimovic – inför jättederbyt i helgen: ”Spelar med cigg i munnen”

Tillbaka efter corona.
Då tokhyllas Zlatan Ibrahimovic inför helgens derby.
– Han spelar med en cigg i mungipan, säger ikonen Christian Vieri.

Zlatan Ibrahimovic har förvandlat Milan till ett topplag igen. Sedan svenskens ankomst till klubben vid årsskiftet i vintras så har den forna giganten gått från ett mittenlag till ett lag som faktiskt nådde hela vägen till Europa i våras.

Succéstarten

Och förhoppningarna inför den nu pågående säsongen var gigantiska. Supportrarna hoppades att Milan skulle fortsätta rida på framgångsvågen och med Zlatan Ibrahimovic som härförare på riktigt utmana Juventus om ligatiteln.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
200213 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan ahead of the Italian cup match between AC Milan and Juventus on February 13, 2020 in Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Och man har också inlett säsongen strålande. Milan har som enda lag tillsammans med Atalanta inlett säsongen med tre vinster på de tre spelade matcherna, och man har gjort det med imponernade sju gjorda mål framåt och noll(!) insläppta bakåt.

Oväntade hyllningen

Och detta trots att Zlatan Ibrahimovic faktiskt missat de två senaste matcherna. Svensken inledde säsongen genom att göra matchens två enda mål i premiären mot Bologna, men drabbades därefter av coronaviruset, och tvingades således till karantän i två veckor.

Zlatan Ibrahimovic, MIlan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the 0-1 goal during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

I helgen är han dock tillbaka, och då väntar jättederby mot Inter. Ibrahimovic själv har menat att coronaviruset för honom var en bagatell – och en som nu håller med är Christian Vieri. Den före detta legendaren, som faktiskt var den som Zlatan klackade över i det klassiska målet mot Italien 2004, kommer nu med en oväntad superhyllning till svensken om hans form inför derbyt.

– Han kommer att ha sprungit sönder löpbandet varje dag. Han är en som tycker att covid hade en dålig plan när den försökte utmana honom, mentalt är han starkare än alla andra: derbyt spelar han med en cigg i mungipan, var så säkra, säger Vieri till La Gazzetta dello Sport, enligt Fotbollskanalen.

”Dum idé…”

När det bekräftades att Zlatan faktiskt drabbats av coronaviruset la han själv ut ett klockrent budskap.

” Jag testade negativt för Covid i går och positivt i dag. Har inga symptom överhuvudtaget. Covid hade modet att utmana mig. Dålig idé”, skrev han på Twitter.

LÄS MER: Pontus Janssons första ord efter tunga förlusten mot Portugal: ”Det är otroligt tungt”

Få våra nyhetsbrev!