Ikonen Marco van Bastens första möte med en ung Zlatan Ibrahimovic säger verkligen allt om ”Ibra”

Zlatan Ibrahimovics spelarkarriär är över.
Han har verkligen satt ett stort avtryck på fotbollsvärlden.
Det är bara att lyssna på ikonen Marco van Basten när han berättar om sitt första möte med en ung ”Ibra”.

Även om det är svårt att inse det så måste vi gå vidare nu. Zlatan Ibrahimovic har avslutat fotbollskarriären och vi kommer aldrig få se honom lira boll igen.

Zlatans karriär

Det är en stor sorg för alla svenska fotbollsälskare som har följt ”Ibra” i 24 långa år. Ända från genombrottet i Malmö FF och vidare ut i Europa för att spela för några av världens största klubblag i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Ajax
040321 Fotboll, Holländsk, Ajax – Vitesse: 5-0 , Zlatan Ibrahimovic gör comeback och gör mål direkt… © Bildbyrån – Cop 30

Vi kommer för alltid att sakna hans kaxiga attityd, stora självförtroende, fantastiska mål och spektakulära spelstil på planen. Det blev hela 32 titlar för Zlatan runt om i Europas giganter och det är en makalös karriär som nu gått till ända.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics helt oförglömliga svar till Ralf Edström som slaktade ”Ibra” i direktsändning

Van Bastens ord

Många har hyllat honom och delat med sig av personliga anekdoter från sina möten med Zlatan under den här epoken. Så även ikonen Marco van Basten som en gång i tiden var världens bästa anfallare i fotbollsvärlden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marco van Basten, fotboll
160906 Hollands assisterande förbundskapten Marco van Basten under fotbollsmatchen i VM-kvalet mellan Sverige och Holland den 6 september 2016 i Stockholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 87326

Holländaren har vunnit EM-guld och skytteligan i EM, Champions League tre gånger, Serie A fyra gånger, holländska ligan tre gånger och Cupvinnarcupen en gång samt tilldelats Ballon d’Or vid tre tillfällen. Han är verkligen en gigant i fotbollsvärlden och han minns mycket väl sitt allra första möte med en ung Zlatan.

LÄS MER: Ikonen Gary Linekers plötsliga jättehån mot Zlatan – säger sex ord som får hela fotbollsvärlden att skratta

Och det här säger också verkligen allt om vem Zlatan Ibrahimovic är som person.
– Efter att jag slutat spela fotboll så återvände jag till Ajax. Där fanns en kille som provocerade mig. ”Du är van Basten”, sa han. ”Visa mig vad du kan göra”, berättar den förre Ajax- och Milan-målkungen.
– Men jag kunde inte längre använda min vrist… Jag tror att ni alla har hört talas om honom. Han namn var Zlatan, med efternamnet Ibrahimovic.

Tycker du att Zlatan är Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden: