Ikonen avslöjar nu Zlatans stora hemlighet – så nära var han att göra oväntat klubbval: ”Han ångrar det”

Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan – och gjorde klubben till mästare igen.
Men det kunde blivit ett helt annat klubbval, avslöjar nu ikonen Fabio Cannavaro.
– Det finns nog ånger från hans sida, säger han.

När Zlatan Ibrahimovic skrev på för LA Galaxy i MLS så trodde nog många att hans dagar i en europeisk toppliga var räknad. Men efter att ha dominerat fullständigt valde Ibrahimovic att vända tillbaka till Italien, och det har visat sig vara ett bra val.

Avslöjar hemligheten

Ibrahimovic har visserligen haft en hel del bekymmer med skador, men har hyllats för sin otroliga ledarförmåga, och pekades ut som en nyckel när Milan åter vann ligatiteln förra året. Men det var inte långt ifrån att utfallet blev helt annorlunda. Det var nämligen inte självklart för Ibrahimovic att det skulle bli just Milan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ

Åtminstone inte om man ska tro den italienske försvarsikonen Fabio Cannavaro. I en intervju med DAZN, som Calciomercato även skrivit om, avslöjar Cannavaro ett minne han har med Ibrahimovic.

– Den här historien är hundra procent sann. Vi åkte vespa igenom gatorna i Neapel och han tycker mycket om det. Ibra älskar Neapel, och jag tror att han ångrar att han inte gick i Maradonas fotspår, säger Cannavaro.

LÄS MER: Lagkamratens oväntade ord om Zlatan Ibrahimovic – som nu förbryllar alla: ”Han kommer att…”

Därför stoppades affären

Cannavaro menar dessutom att det fanns ett rejält intresse från Napoli, men att det förändrades i samband med ett tränarbyte. Napolis ägare Aurelio De Laurentiis ska ha velat värva svensken, men när Gennaro Gattuso plötsligt ersatte Carlo Ancelotti så ändrades allt.

– Som jag förstått det så ville De Laurentiis ta honom till Neapel, men Gattuso stoppade affären, säger Cannavaro.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230210 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Torino on February 10, 2023 in Milan. Foto: Image Photo / COP 290 / MIL1002

I stället blev det alltså Milan för Zlatan Ibrahimovic, och det blev succé, med ligatitel i hans första hela år efter återkomsten. Ibrahimovic tvingades därefter till operation för sitt knä, som han nyligen återkommit från.

LÄS MER: Zlatans alldeles egna tips för att få superkroppen som 41-åring – avslöjar sin hemlighet: ”Jag har alltid…”