IFK Göteborg förhandlar med storklubben om supertalangen – så otroligt mycket kan Blåvitt få!

IFK Göteborg förhandlar med storklubben om supertalangen – så otroligt mycket kan Blåvitt få!

.

Unge Benjamin Nygren har gjort storsuccé i IFK Göteborg.
Nu kan Blåvitt dra in hel del pengar på sin 17-åriga guldklimp.
Enligt belgiska Het Laatste Nieuws förhandlar man med belgiska storklubben Genk om en rekordförsäljning.

Både IFK Göteborg och anfallslöftet Benjamin Nygren har fått en riktig smakstart på allsvenska säsongen 2019. Blåvitt är med i det absoluta toppskiktet efter flera imponerande insatser på planen och 17-årige Nygren har gjort fina 4 mål och 4 assist på 9 matcher.

Rekordförsäljning för Blåvitt

Succén har givetvis fått stor uppmärksamhet och tidigare har det redan rapporterats hur många klubbar som är ute efter svenska supertalangen som är helt fostrad i IFK Göteborg. Och nu det kan bli rejält med klirr i kassan.

I dag skriver belgiska tidningen Het Laatste Nieuws att landets mästarlag KRC Genk har fått upp ögonen och nu är väldigt, väldigt intresserade av att värva Nygren. Enligt tidningens uppgifter har redan förhandlingar med Blåvitt dragit igång.

Benjamin Nygren, IFK Göteborg
190429 IFK Göteborgs Benjamin Nygren jublar mot publiken efter Giorgi Kharaishvilis 1-0 mål under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK den 29 april 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Förhandlar med storklubb

Representanter från Genk ska ha besökt Göteborg under maj för att prata med IFK om en eventuell övergång. En eventuell rekordövergång då!

17-årige Nygren har kontrakt med Blåvitt till och med 2020 och enligt uppgifter i Belgien kräver IFK så mycket som 3,7 miljoner euro, runt 40 miljoner kronor för sin supertalang. Om Genk skulle gå med på det kan IFK Göteborg slå nytt försäljningsrekord då tidigare rekordet ligger på 35 miljoner som man fick för Pontus Dahlberg till Watford.

Sålt storstjärnor tidigare

Genk säkrade den belgiska ligatiteln i helgen och blickar redan fram mot nästa säsong. Då man vill ersätta anfallaren Leandro Trossard med just Nygren. Genk är sedan tidigare världskända för att värva talanger, förädla dom till stjärnor och sedan sälja dyrt till Europas större klubbar.

Tidigare världsstjärnor som Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Christian Benteke och Kalidou Koulibaly är bara en rad namn som gått via Genk till den absoluta världstoppen.

LÄS MER: Graham Potter får drömjobbet – helt klar för PL-klubben!

Klubben bekräftar: Succéspelaren lämnar – jagas av United och Arsenal