Hope Solos oväntade jättesågning – av USA inför VM-finalen: "Jag får inte säga det här…"

Hope Solos oväntade jättesågning – av USA inför VM-finalen: ”Jag får inte säga det här…”

.

USA är klart för VM-final och är stor guldfavorit.
Men Hope Solo är inte imponerad och sågar nu sitt eget landslag.
– Jag får inte säga det här i USA…, inleder förre landslagsmålvakten sin jättekritik.

Stora guldfavoriten USA höll nerverna i styr i VM-semifinalen mot England. Vann med 2-1 och är klart för VM-final på söndag.

Hope Solos jättesågning

Även där kommer USA vara klara favoriter till VM-guldet, oavsett om det blir Nederländerna eller Sverige som de får möta. Men det är en som inte är imponerad av amerikanskornas framfart i årets världsmästerskap.

USA, fotbolls-VM, Hope Solo
190620 Hope Solo in the stands ahead of the FIFA Women’s World Cup match between Sweden and USA on June 20, 2019 in Le Havre.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180080

Det handlar om skandalmålvakten Hope Solo som inte alls är nöjd med vad hon sett av sitt eget landslag. Solo slutade i landslaget för tre år sedan och bjuder nu på en rejält sågning av USA.
– Det var inte en 90-minuters-insats. Det finns en känsla av rädsla, säger Solo i engelska fotbollspodden ”Fotboll Daily Podcast”.
– Vi gillar att spela konservativt, särskilt när vi leder med ett mål. Carli Lloyd hade öppet mål, men bestämde sig för att inte skjuta och det hade avgjort matchen. Jag förstår att det finns en matchtaktik, men om du kan göra mål, gör mål och döda matchen.

”Jag får inte säga det…”

Allra mest kritik riktar 37-åringen till förbundskaptenen Jill Ellis.
– Det här har fått mig i trubbel tidigare, mina kommentarer om USA. För jag gillar inte Jill Ellis fotboll, säger Solo till podcasten.
– Jag tror att rädsla börjar med ledaren, med din tränare. Jag får inte säga de här sakerna i USA och när jag gör det blir jag hånad för att vara oamerikansk eller hatande mot Jill Ellis. Men jag vill analysera spelet, jag vill kritisera spelet.

USA, fotbolls-VM
190702 Players of USA celebrate after the FIFA Women’s World Cup semi-final match between England and USA on July 2, 2019 in Lyon.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180099

På söndag väntar VM-finalen för USA och den sista avgörande matchen om guldet. I kväll avgörs det om Sverige eller Nederländerna står för motståndet.

LÄS MER: Dramat bara minuter innan VM-semifinalen – Sverige tvingas ändra startelvan!

Här är Zlatans hälsning till landslaget – inför kvällens jätterysare i VM