Hope Solos dundersågning av Zlatan Ibrahimovic: "Jag tycker att Zlatan är en…"

Hope Solos dundersågning av Zlatan Ibrahimovic: ”Jag tycker att Zlatan är en…”

Zlatan Ibrahimovic gav sig på NBA-stjärnan LeBron James.
Nu ger sig även Hope Solo in i debatten och sågar Zlatan rejält.
– Var ska jag ens börja? Zlatan är en dåre, säger hon till tv-kanalen BeIN Sports.

Det blev stora rubriker i hela världen när Zlatan Ibrahimovic riktade stenhård kritik mot amerikanska NBA-giganten LeBron James. Han tyckte inte att basketstjärnan skulle lägga sig i politik så mycket som han gjorde, utan hålla sig till det han gör bäst: Nämligen spela basket.

Sågar Zlatan

”Ibras” ord har väckt enorm uppmärksamhet och James har även svarat svensken att han inte kommer att sluta lyfta fram ”saker som han tycker är fel”. Efter amerikanens svar har sedan Zlatan förtydligat vad han egentligen menar med kritiken.
– Rasism och politik är två olika saker. Politik delar världen medan idrottare förenar den. Idrottare ska vara idrottare och politiker ska vara politiker, sa 39-åringen i samband med den italienska melodifestivalen tidigare i veckan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Nu ger sig även en annan stor amerikansk profil in i diskussionen med ny tändvätska. Hope Solo, USA:s förre landslagsmålvakt i fotboll, ställer sig bakom LeBron och skickar en dundersågning tillbaka till Zlatan.
– Var ska jag ens börja? I USA kallar vi det för hycklare. Att ens säga att idrottare ska vara tysta, att LeBron ska vara tyst, bara det är ett politiskt ställningstagande. Jag tycker att Zlatan är fånig. Han ska inte kommentera amerikansk politik. LeBron kommenterar ju inte svensk politik. Jag tycker att Zlatan är en dåre som inte tror att idrott har med politik att göra. Han kritiserar LeBron för att göra exakt samma sak som han själv gör, säger Solo till amerikanska tv-kanalen BeIN Sports.

”En hycklare”

Den tidigare fotbollsmålvakten erkänner att hon varit ett fan av Zlatan men efter hans uttalanden om LeBron James så har hennes bild av honom förändrats totalt.
– Jag brukade verkligen gilla honom, men jag tror inte han är särskilt välinformerad eller välutbildad. Jag tycker hans kommentarer är obildade, dåraktiga och dumma. Jag tycker att han är en hycklare. Det jag vet är att tystnad aldrig förändrar världen – och Zlatan kommer troligen inte heller förändra världen, säger hon i tv-intervjun.

Hope Solo, USA
190620 Hope Solo in the stands ahead of the FIFA Women’s World Cup match between Sweden and USA on June 20, 2019 in Le Havre. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180080

Hope Solo är en av världens främsta målvakter genom tiderna med över 200 landskamper för USA:s landslag och med 2 OS-guld och 1 VM-guld på meritlistan. Men stjärnmålvakten avslutade karriären på ett skandalartat sätt med avstängning i landslaget efter en kontrovers med Sverige i OS 2016.

Vad säger du om kritiken mot Zlatan? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Nya hinten – öppnar nu upp om Zlatans comeback i landslaget: ”Då kommer ni få reda på vad som gäller”

Få våra nyhetsbrev!