Hjältens ord i natt – efter Östersunds nya Europabragd

Östersunds FK gjorde det omöjliga för att nå Europa League.
I går kom nästa bragdmatch.
När svenska hjältarna slog Zorya med 2-0 på bortaplan.

De hade slagit ut självaste Galatasaray och Paok i kvalet för att nå Europa League i sitt första kvalspel. Men Östersunds FK är långt ifrån nöjda för det.

I går kväll slog svenska hjältarna till med nästa bragdmatch. I den erkänt tuffa bortamatchen mot ukrainska Zorya fanns det bara ett lag på planen som stod för målen.

”Det är det vi vill”

Nämligen det rödsvarta skrällaget. 50 minuter in i matchen slog den största hjälten av dem alla till när succéspelaren Saman Ghoddos prickade in 1-0-målet.

På stopptid var det dags igen när Alhaji Gero gjorde rena rama drömmålet och dunkade upp bollen i krysset. Tre mycket härliga poäng och 3,5 miljoner rakt in i klubbkassan för den skrällen
– Man hoppas att det inte ska sluta. Det gäller bara att fortsätta att skriva historia. Det är det vi vill, det vi strävar efter, sa matchhjälten Ghoddos till Sportbladet i natt.

”Jag kunde varit snickare”

En nästintill drömliknande tillvaro för ÖFK-spelarna som var så långt från fotbollens finrum för bara några år sedan. Nu står de här som ett av av Europas största skrälla.
– Det är klart att man tänker på var man har varit innan, det hjälper en att ge hundra procent och inte slappna av, man tänker på var man var för fyra-fem år sedan. Det kunde slutat i division två, jag kunde varit snickare eller någonting. Det hjälper mig att tänka positivt, säger Ghoddos till Sportbladet och erkänner hur mycket det här betyder för honom även på en personlig nivå.
– Det är en bra värdemätare för mig själv, att visa att man håller. Jag tycker att jag är redo för att spela ute i Europa. Men jag vill absolut inte missa den här chansen att spela i Europa League med ÖFK, det är fantastiskt.

LÄS MER: Trovärdiga uppgifter: Zlatan på väg mot blixtsnabb comeback i United

Se båda fullträffarna här: