Heta ryktet inför U21-EM – svenske nyckelspelaren högaktuell för flytt

Simon Tibbling är på väg att lämna Groningen. Enligt Sportexpressen har klubben sänkt hans prislapp till omkring 15 miljoner kronor.
– Vi får se vad som händer. Jag vill spela i en så bra liga som möjligt, säger han till kvällstidningen.

Simon Tibbling är med i U21-laget som åker till Polen i dag. Han är också en av få i dagens trupp som var med och vann det historiska EM-guldet för snart två år sedan.

Vintern 2015 lämnade han Djurgården för Groningen och efter att den första tiden blivit succéartad var han en eftertraktad spelare bland större klubbar i Europa. Men Groningen krävde 30-40 miljoner vilket skrämde bort intressenterna.

Nu ser det däremot ut som att Tibbling kommer röra på sig i sommar. Enligt Sportexpressen har Groningen gått med på att sänka prislappen till omkring 15 miljoner kronor.
– Tittar man på min tid här har jag nästan spelat regelbundet i 2,5 år i Groningen och det är jag stolt över. Den här säsongen blev lite speciellt och jag missade en del matcher under OS och sedan var jag borta ett tag men tog mig in i laget igen. Jag var en del skadad också, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER:Här är svenska truppen till U21-EM – rekordmannen petas