Henrik Larssons egna besked om framtiden – tvingas bort(!) från storklubben Barcelona: ”Jag är klar”

Ronald Koeman tvingades bort.
Nu bekräftar även Henrik Larsson att han lämnar Barcelona.
– Det är tråkigt så klart, säger han till Aftonbladet.

FC Barcelona har haft en helt katastrofal säsong, och en riktigt tung period sedan nederländaren Ronald Koeman tog över laget. Den här säsongen har resultaten alltså varit än tyngre i såväl ligan som i Champions League, och förra veckan fick klubben nog och valde att göra sig av med sin tränare.

”Jag är klar”

Det kom inte direkt som någon överraskning, men Ronald Koeman fick packa sina väskor och ge sig av, men vad som skulle hända med hans tränarstab har varit okänt. Och det är ju av svenskt intresse, då Henrik Larsson varit assisterande tränare i klubben sedan förra sommaren. Men nu kommer beskedet.

Henrik Larsson, Barcelona
200821 På denna handout-bild från FC Barcelona ses Barcelonas nya tränare Ronald Koeman flankerad av sina assisterande tränare Alfred Schreuder och Henrik Larsson den 21 augusti 2020 i Barcelona. Foto: Miguel Ruiz / FC Barcelona / handout / BILDBYRÅN

Det blir ingen fortsättning i Barcelona för ”Henke”, som nu bekräftar att han lämnar klubben, precis som huvudtränaren Ronald Koeman.

”Jag är klar här och tycker att det är tråkigt så klart. Men så är det i denna bransch. Jag har inte så mycket mer att säga” skriver han till Aftonbladet.

Xavi ryktas ta över

I övrigt är Henrik Larsson fåordig och han säger till tidningen att han längre fram kanske vill prata mer om sina känslor kring det hela. Vad som händer med anfallsikonen framöver är i dagsläget inte känt, men inför tränarjobbet i Barcelona ryktades det febrilt om att Larsson var nära att köpa en engelsk fotbollsklubb tillsammans med andra fotbollslegendarer.

Henrik Larsson, Barcelona
190715 Helsingborgs tränare Henrik Larsson under en presskonferens efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Sirius den 15 juli 2019 i Helsingborg . Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Barcelona fick inte den nystart man hoppades på utan tränare Ronald Koeman vid rodret, då man i helgen bara fick 1-1 på hemmaplan mot Alaves. Nu ryktas mittfältsikonen Xavi, som tränat i Qatar under de senaste åren, redo att ta över – någonting som många Barcelona-fans hoppats på de senaste åren.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics hälsning till världen efter historiska fullträffen – skickar kaxig passning

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!