Henrik Larsson lyckades bara få ur sig ett enda ord när Zlatan Ibrahimovics konstverk chockade alla

Zlatan Ibrahimovic är en av svensk fotbolls allra största.
Och han har bjudit på några av Sveriges finaste ögonblick.
Som den gången ”Ibra” chockade hela Italien med sitt konstverk och Henrik Larsson bara kunde få ur sig ett enda ord.

Så många oförglömliga ögonblick som Zlatan Ibrahimovic har skänkt till alla svenskar genom. Det har varit en ren ynnest att få följa den makalösa karriären som nu har tagit slut för gott.

Zlatans storhet

Över 24 år har Zlatan förgyllt fotbollsälskares liv med det ena spektakulära efter det andra. Det går knappt att räkna alla mäktiga drömmål, magiska konstnummer och framförallt klackar i absolut världsklass.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Sverige
040614 Fotboll, EM, Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson, Sverige © Bildbyrån – 27563 D

”Ibra” har bjudit på det mesta under fotbollskarriären och i landslaget är han tidernas meste målgörare på herrsidan. När vi summerar Ibrahimovics karriär och de allra bästa ögonblicken så går det inte att komma från den där matchen mot Italien 2004.

LÄS MER: Oväntade jättekritiken mot Zlatan i Sverige – vill absolut inte se ”Ibra” i en ledarroll: ”Inte lämplig”

Henkes ett ord

Sverige är riktigt illa ute i underläge mot stornationen Italien när Zlatan i slutet av matchen lyckas förvandla ett omöjligt läge till möjligen hans karriärs vackraste fullträff. Genom att vrida hela kroppen, klacka in bollen till 1-1 och chocka både Italien och hela fotbollsvärlden med ett otroligt supermål.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Sverige
040618 Fotboll, EM, Italien – Sverige: Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic, Sverige kramar om varandra efter matchen © Bildbyrån – 27563 D

Mitt i glädjeyran minns Zlatan också det enda ordet som lagkamraten och anfallskollegan Henrik Larsson lyckades få ur sig efter att ha bevittnat stordåd.
”Jag sprang iväg, helt galen, och hela laget sprang efter mig, lika galna också. Jag kastade mig ned på gräset och alla hoppade på mig. Henrik Larsson skrek åt mig: ”Njut!”. Bara så där, som att han omedelbart förstod innebörden och storheten i det hela”, berättar Ibrahimovic i sin egen självbiografi ”Jag är Zlatan”.
”Visst, matchen slutade oavgjort. Men det kändes verkligen som en vinst och vi tog oss vidare till kvartsfinal mot Nederländerna”.

LÄS MER: Henrik Larsson ger Zlatan Ibrahimovic den mest ultimata hyllningen någonsin: ”Det han kan göra”

1-1 mot Italien följdes upp av den klassiska 2-2-matchen mot Danmark och det tog Sverige till EM-kvartsfinal mot just Nederländerna. Men där tog resan tyvärr stopp efter straffläggning för det svenska landslaget som hade något riktigt bra på gång.

Vem är egentligen bäst av Zlatan och Henke? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se målet: