Henrik Larsson avslöjar Klas Ingessons geniala trick under den oförglömliga VM-bragdmatchen 1994: ”Jag fick en sån av Klas”

Det är ett stycke svensk idrottshistoria.
Nu avslöjar Henrik Larsson en ny detalj från VM 1994.
Nämligen ett genialt trick av Klas Ingesson under den oförglömliga straffläggningen.

Sverige överraskade hela fotbollsvärlden under fotbolls-VM 1994 och vi svenskar kan aldrig sluta prata om det. Under en sommar var vi ett av världens allra bästa landslag i världen och tog ett bragdartat VM-brons.

Larsson i VM 94

Det oförglömliga mästerskapet i USA den sommaren banade väg för ett enormt fotbollsintresse på svensk – som lever i allra högsta grad än i dag. Alla spelare som var med då är hyllade ikoner i dag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Larsson, Sverige
940628 Fotboll, VM94, förhands: Henrik Larsson, Sverige. Foto: BILDBYRÅN / VM94

En av bragdhjältarna 1994 var en ung Henrik Larsson som skulle komma att spela en oerhört viktig roll. Han byttes in i den oförglömliga kvartsfinalen mot Rumänien och öppnar nu upp om hur det egentligen var.
– Det var helt sjukt faktiskt! Jag skulle fylla 23 år och jag var bara nöjd över att komma med i truppen. Det var fantastiskt att få vara med om allt det där, jag kommer in i förlängningen mot Rumänien och får slå en viktig straff som 22-åring, säger ”Henke” i Kanal 5.

Ingessons trick

Larsson gästar tv-programmet ”Superstars” och får – så klart – frågor om hur det var att spela i det så legendariska VM 94. Som VM-debutant då blev han en av straffskyttarna i den matchen som alla svenskar stannade uppe för att titta på.
– Det är ganska modigt att kliva fram och slå den straffen i så ung ålder och ingen direkt erfarenhet från ett stort mästerskap. Jag kan säga att jag var bra lättad när den gick in i mål, berättar Henke.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Klas Ingesson, Sverige
940526 Fotboll, Sverige: Klas Ingesson © Bildbyrån – 17811

Han avslöjar dessutom att lagkamraten Klas Ingesson, som inte finns med oss längre i dag, hade ett genialt trick för att lugna nerverna under straffläggningen.
– Jag var nervös. Men jag fick en snus från Klas Ingesson, en grov som jag stoppade upp och så gick jag fram och slog den straffen som jag slagit många gånger. Det är tufft att slå en sån straff men man måste göra det, säger Henke i Superstars.
– Att bara vara en del av allt det där, det var magiskt.

Visst är Henrik Larsson en av våra största någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Därför borde Gunnar Nordahl vara en större fotbollsspelare än Zlatan Ibrahimovic – men jättesveket från Sverige förstörde allt

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev