Henke Larssons ilska – efter ryktet som alltid förföljt honom: ”Det är skitsnack”

Han var en av världens främsta anfallare i sin prime.
Trots det fick Henke Larsson utstå mycket kritik.
Nu slår han tillbaka mot anklagelserna som förföljde honom. 

Henrik Larssons karriär kräver ingen närmare presentation. Men när den forne storstjärnan nu summerar sin tid som aktiv är det ett beslut han ångrar: Att han lämnade Manchester United för tidigt.

”Henke” kom till United vintern 2007 på lån från Helsingsborgs IF och gjorde succé direkt. När lånekontraktet sedan löpte ut ville Sir Alex Ferguson förlänga med svensken – men Henke nobbade. Detta ångrar han i efterhand.

I en intervju med BT Sports, gjord av hans förre radarpartner Chris Sutton, säger han att han kunde stannat ett år till.
– Jag är säker på att om jag hade stannat hade jag stannat i ytterligare ett år efter det. Och det ångrar jag, för klubben var fantastisk sett till hur de tog hand om mig. Det är det enda som jag verkligen ångrar i min karriär, säger Larsson.

Dementerar ryktet som förföljde honom

Under sin tid i Celtic fick ”Henke” utstå kritik för att han saknade ambition och inte testade sina vingar i en större klubb. Något som Henke dementerar.
– Jag tycker att det där är skitsnack, om jag ska vara ärlig. Jag behövde inte prata om att jag hade en massa erbjudanden. Men jag hade 25 klubbar efter mig, säger Larsson.

Att han sedermera hamnade i Barcelona kom lite överraskande.
– Jag väntade mig inte att hamna Barcelona. Jag trodde att jag skulle till en mellanklubb i Spanien. Men i Barcelona hade jag inget att bevisa. Jag behövde inte bevisa något, jag hade gjort det i EM och VM, säger han.

Sedan ett år tillbaka står Henke Larsson utan tränaruppdrag efter att ha avgått från Helsingborgs IF när klubben åkte ur Allsvenskan 2016.

LÄS MER: ”Henkes” bortglömda mästerverk: Flygande cykelsparken mot PSV

Henke Larsson om beslutet han ångrar mest:

https://youtu.be/VHcQcebezbw