Helfräcka hånet mot Zlatan – från förre lagkamraten: ”Jag är evigt tacksam för det”

De var lagkamrater i Inter en gång i tiden.
Nu skivar Marco Materazzi ett helfräckt hån till Zlatan Ibrahimovic.
– Jag kommer för evigt vara tacksam för att han gick till Barcelona, säger han till TNT Sports.

En hel del klubbar har det blivit för Zlatan Ibrahimovic genom åren. Men det var i Inter som han utvecklades till en riktig superstjärna och målmaskin.

Speciell relation

Här delade han även omklädningsrum med den kontroversielle Marco Materazzi. Duon har en minst sagt speciell relation med varandra.

Zlatan Ibrahimovic, Inter
101114 Fotboll, Italiensk, Serie A, Inter – Milan: Zlatan Ibrahimovic, Milan och Marco Materazzi, Inter. © Bildbyrån – 73096

Ett tydligt exempel är när ”Ibra” återvände till Italien efter en säsong i Barcelona och skrev på för Milan. I det första Milanoderbyt mot Inter satte svensken dobbarna i låret på förre lagkamraten Materazzi.

Zlatans hämnd

En tydlig hämnd från Ibrahimovic.
– Jag väntade i fyra år på att hämnas på Materazzi. I första derbyt efter jag kom tillbaka till Italien såg jag ”Matrix” komma mot mig och då sänkte jag honom med en taekwondo-spark, jag skickade honom till sjukhuset, sa han i en intervju med GQ.

Zlatan Ibrahimovic, Inter
101114 Fotboll, Italiensk, Serie A, Inter – Milan: Zlatan Ibrahimovic, Milan. © Bildbyrån – 73096

Revanschen var för en tackling som italienske försvararen gjorde på Zlatan, när han spelade i Juventus, några år tidigare. Nu pratar Materazzi igen om sin relation med Zlatan och menar att det inte funnits någon hård rivalitet mellan dem.

Hånet mot Ibra

Samtidigt som han kommer med en riktigt hånfull passning till Ibra.
– Det är inte sant att vi hade en rivalitet. Jag kommer för evigt vara tacksam för att han gick till Barcelona. Annars hade inte Eto’o kommit till oss. Han hjälpte mig att vinna Champions League, säger Materazzi till TNT Sports.

Zlatan Ibrahimovic, Inter
090502 Fotboll, italiensk, Serie A, Inter – Lazio: Zlatan Ibrahimovic, tvåmålsskytt för Inter, glädje, jubel. © Bildbyrån – Cop 4 SWEDEN ONLY

Ibra och Materix skiljdes åt 2009 efter tre raka ligatitlar hos Inter. Då Zlatan valde en storflytt till Barcelona för att vinna Champions League.

Materazzi hyllar

Samtidigt som anfallaren Samuel Eto’o gick i motsatt riktning. Och tji fick svensken då Materazzi och Inter slog ut Barcelona i CL-semifinalen den säsongen.
– Det är fint att minnas tillbaka och återuppleva de ögonblicken du hade med dina lagkamrater. När man spelar och vinner tittar man aldrig bakåt, men nu när åren går börjar man förstå vad man har gjort, säger italienaren i intervjun.

Materazzi lyfter framförallt fram tränaren José Mourinho som den avgörande faktorn till att Inter vann Champions League och tog hem trippeln säsongen 2009/10.
– En av ”Mous” främsta egenskaper var att få alla att känna sig inkluderade. Mourinho vet allt om alla och säger alltid rätt saker. Han var briljant när det kom till de sakerna. Han är den tränare som har inspirerat mig mest till min egen tränarkarriär. Jag var lycklig som fick ha honom nära mig under de sista åren av min spelarkarriär, säger han.

LÄS MER: Zlatans första ord efter allsvenska comebacken – som chockar alla: ”Vi ses på…”