Hedvig Lindahls stenhårda kritik efter jätteskandalen i fotbolls-VM – går nu till hårt angrepp: "Djupt oroande"

Hedvig Lindahls stenhårda kritik efter jätteskandalen i fotbolls-VM – går nu till hårt angrepp: ”Djupt oroande”

Spanien firade ett historiskt VM-guld.
Då hände det som inte fick hända under guldfirandet.
”Det här är djupt oroande”, skriver en rasande Hedvig Lindahl i sociala medier.

Den stekheta VM-finalen på söndagen skrev idrottshistoria på damsidan. För första gången någonsin lyckades Spanien vinna VM-guld efter att ha besegrat England med 1-0.

VM-guldfirande

Men efterspelet skulle komma att handla om något helt annat. För mitt under det spanska guldfirandet hände det som inte fick hända.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Spanien, VM
230820 Luis Rubiales, President of the Spanish Football Association, hugs Salma Paralluelo of Spain after she received the FIFA Best Young Player Award during the medal ceremony after the FIFA Women’s World Cup final between Spain and England on August 20, 2023 in Sydney. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0706

Under medaljceremonin agerade Spaniens förbundsordförande Luis Rubiales högst olämpligt mot de spanska guldhjältarna. Där han kramade om och kysste flera spelare på munnen och ska även ha klappat några av spelarna på rumpan.

LÄS MER: Nya mardrömsbeskedet för Sverige efter fotbolls-VM – väcker nu stor oro i Blågult: ”Det är extremt tufft”

Lindahls kritik

Scenerna har väckt enorma reaktioner i hela fotbollsvärlden och många fördömer Rubiales olämpliga agerande. Svenske målvaktshjälten Hedvig Lindahl är en av många som är rasande.
”Det här är djupt oroande. Efter en månad av hyllningar till kvinnor, respekt för kvinnor och glädjen i kvinnornas sport, så är detta vad som visas när det är slut. Detta beteende är långt ifrån våra värderingar. Det är inte okej”, skriver hon på X (tidigare Twitter).
”Jag undrar vad varumärkespartnerna till spanska fotbollsförbundet tycker om den här situationen? Samma sak gäller för partnerna till fotbolls-VM, om man ska vara ärlig”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hedvig Lindahl, VM
230605 Djurgårdens Hedvig Lindahl under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Brommapojkarna och Djurgården den 5 juni 2023 i Stockholm. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN / COP 313 / MC0049

Spanska spelaren Jennifer Hermoso var en av dem som utsattes för Rubiales omtalade agerande och efteråt har hon berättat att det ”inte alls var trevligt”. I natt gick förbundsordföranden själv ut och slog tillbaka mot alla anklagelser om sitt uppförande.
– Kyssen med ”Jenni”? Det finns idioter överallt. När två personer har ett ögonblick av tillgivenhet utan någon betydelse, kan vi inte lyssna på idioti. Vi är mästare och jag håller fast vid det, säger han till spanska Radio Marca.

LÄS MER: Bilderna efter VM-finalen fick en hel värld att gå i taket – nu bryter han tystnaden om skandalen: ”Idioter!”

”En stolt idiot”

Spanjorens ord får Lindahl att reagera ännu mer kritiskt.
”Rubiales tycker att alla som tycker det är fel att kyssa någon på munnen utan samtycke är IDIOTER. Jag vet vad jag är. Vad är du?”, skriver hon på X tillsammans med hashtagen ”stolt idiot”.

Hedvig Lindahl, som varit väldigt frispråkig och tydlig i sina åsikter under fotbolls-VM, vill nu se förändring för att något sånt här inte ska hända igen inom damfotbollen.
”Skulle det vara möjligt att ha en person som ansvarar för den personliga säkerheten, som INTE är kopplad till förbundet, på varje läger som landslagen har?”, skriver hon i ett inlägg.

Vad tycker du om det som hände under spanska VM-guldfirandet? Dela artikeln och säg din åsikt!