Här tilldelas Pia Sundhage det finaste priset en svensk kan få

Här tilldelas Pia Sundhage det finaste priset en svensk kan få

Pia Sundhage ska känna sig väldigt hedrad.
Svenska förbundskaptenen har utsetts till ärovärda titeln ”Årets svensk i världen” 2017, rapporterar TT.

Svenska damlandslaget tog ett bragdartad OS-silver förra sommaren i Rio. Det är hittills den avgående Pia Sundhages allra största bedrift som svensk förbundskapten. Och nu tilldelas hon även det finaste priset för det, rapporterar TT.

Sundhage har utsetts till ”Årets svensk i världen” 2017 för sina gärningar inom svensk fotboll.
”Pia Sundhage har genom sin storartade karriär som fotbollsspelare och fotbollstränare blivit en av Sveriges mest älskade idrottskvinnor. Med en trygg och jordnära framtoning har hon gett svensk damfotboll ett ansikte, rullat in den i svenskarnas hjärtan och förstärkt bilden av Sverige som fotbollsnation. I Sverige och i världen är Pia en viktig förebild för många tjejer och ungdomar med fotbollsdrömmar. Hon har inspirerat andra kvinnor att prestera på högsta nivå i vitt skilda miljöer”, lyder motiveringen enligt TT.

Priset delas ut av organisationen Svenskar i världen och har gjorts så sedan 1988 till svenskar som gjort framstående insatser för att representera Sverige ute i världen. Tidigare har bland annat storheter som Astrid Lindgren, Ingvar Kamprad, Jan-Ove Waldner och Max Martin fått ta emot priset.

LÄS MER: Bomben: Här är Pia Sundhages ersättare som ny förbundskapten.