Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Bomben: Här är Pia Sundhages ersättare som ny förbundskapten

Pia Sundhage lämnar jobbet som förbundskapten för Sverige efter EM i sommar. I dag blev det klart att Häckens tränare Peter Gerhardsson oväntat nog tar över.

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Sveriges förbundskapten Pia Sundhage lämnar damlandslaget efter nästa sommarens EM i Nederländerna. Spekulationerna om nästa förbundskapten har varit många men när Svenska Fotbollförbundet kallade till presskonferens på tisdagen blev alla överraskade av vem som klev fram till podiet.

Peter Gerhardsson klev in i rummet som ny förbundskapten. Tränaren har de senaste åren styrt Häcken med en fast hand i allsvenskan och meddelade att han lämnar laget från Hisingen tidigare under säsongen. Nästa sommar börjar nya äventyret som förbundskapten för ett A-landslag för allra första gången.
– Det har varit en process i beslutsfattandet men jag känner mig väldigt glad att få göra någonting som är väldigt stort i svensk fotboll, säger Gerhardsson på presskonferensen och erkänner att det blir en omställning till att träna damer.
– Just nu har jag inte ens bäst koll på damfotboll i min familj… Det har istället min fru. Men jag lovar att jag ska bli bättre än henne så småningom, säger han med ett skratt.

Avtalet med Gerhardsson sträcker sig till och med 2021.

LÄS MER: De leder jakten på svenska stjärnskottet Nilsson Lindelöf.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.