Här tar Zlatan Ibrahimovic ut alla tiders drömelva – och nobbar både(!) Lionel Messi och Cristiano Ronaldo

Zlatan Ibrahimovic öppnar för att bli tränare efter spelarkarriären.
Samtidigt tar han ut tidernas drömelva – och nobbar såväl Messi som Cristiano Ronaldo.

– Jag väljer en elva av storhet eller affektion. De som gett mig något, säger han enligt Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic har under lång, lång tid varit en av världens bästa anfallare, och har fullsändigt vräkt in mål var han än befunnit sig. Under alla år i världsfotbollen har ”Ibra” dominerat i Nederländerna, Italien, Spanien, Frankrike, England och USA, och anses av många vara en av de allra bästa renodlade anfallarna under 2000-talet.

Tar ut drömelvan

Ibrahimovic har nu hunnit bli 39 år gammal, och trots att han, framför allt med tanke på den enorma succén som han just nu gör i Milan, inte har några planer på att avsluta karriären så kommer ständigt spekulationer kring vad hans planer är efteråt. Ibrahimovic har redan under spelarkarriären varit aktiv i diverse företag och bolag, och är dessutom aktiv inom idrotten då han äger massa padelanläggningar, samt ett delägarskap i allsvenska Hammarby.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after 0-1 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Men Ibrahimovic har vid flera tillfällen även varit öppen för att bli tränare efter spelarkarriären, och i en ny intervju med Sports Week så gör han det på nytt. Samtidigt tar svensken ut alla tiders drömelva – och han gör det på sitt alldeles egna sätt.

– Så Ibra, Ibra, Ibra…skojar bara, men allvarligt: i mål, Buffon. Den bäste. Vi hade en fantastisk tid i Juve. Vänsterback Maxwell, han är min vän. Sedan, om vi placerar in bestarna, så Nesta och Cannavaro i mitten – så mycket jag skrattat med Fabio, han tog mig till Neapel på en scooter, han var galen…men jag var det ännu mer. Högerback, Maicon, säger Ibrahimovic enligt Fotbollskanalen.

Nobbar Messi och CR7

Ibrahimovic fortsätter sedan med mittfältet, som även det består av spelare som han spelat med.

– Sedan är Nedved nummer ett, han har förbättrat mig mer än någon annan, i mitt sätt att tänka och i mitt spel. När jag såg honom förstod jag att vad jag gjorde inte räckte, jag måste göra mer. Nedved var en arbetshäst. Han arbetade före, under och efter träningen. Han var galen. Därefter Vieira och Xavi. Barcelona hade ett lag med fenomen. De första sex månaderna var toppen, sedan trivdes jag inte på grund av tränaren.

Ronaldo, Brasilien
020630 Fotboll, VM, final, Tyskland – Brasilien: Ronaldo avgjorde finalen. Jubel. © Bildbyrån – Cop 7

När det kommer till anfallarna så väljer Ibrahimovic en trio helt utan Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

– Offensiven är enkel: Zidane som offensiv mittfältare. När han beträdde planen gjorde han alla andra i laget till Zidanes. Ronaldo, Il Fenomeno, min idol. Maradona, därför att han är den bäste någonsin. Jo, han var till och med bättre än jag. Denna gång är jag tränare, och vem vet, en dag kanske jag är det på riktigt, säger han.

LÄS MER: Okända detaljen bakom Liverpool-stjärnans nya målgest – som får en hel fotbollsvärld att applådera

Få våra nyhetsbrev!