Okända detaljen bakom Liverpool-stjärnans nya målgest – som får en hel fotbollsvärld att applådera

Sadio Mané gjorde mål – och firade på ett nytt sätt.
Nu kommer förklaringen.
Och den får en hel fotbollsvärld att applådera.

Sadio Mané har under de senaste säsongerna utvecklats till en av världens allra bästa fotbollsspelare. Senegalesen har varit en given nyckelfaktor till att Liverpool under de två senaste säsongerna hunnit med att vinna såväl Champions League som Premier League.

Magiska målgesten

Mané har gjort sig känd som en målskytt av rang, men han själv upplever att han haft ett problem under de senaste säsongerna. I ett tv-program med Liverpools samarbetspartner Nivea så berättade han, i ett samtal med supportern Lee, att han har lite svårt att komma på målgester, och att det oftast slutar med att han kopierar andra spelares firande.

Foto: Twitter

Lee, som lever med en funktionsnedsättning, är ett stort Liverpool-fan och fick sin stora dröm uppfylld i programmet då han bland annat fick åka till Anfield för att skjuta en straff, och även prata med sin stora idol Sadio Mané. I det samtalet så avslöjade även Lee att han tycker att Mané borde fira genom att peka upp till himlen, precis som Lee brukar göra för att hedra sin bortgångne farfar.

Tokhyllas nu

Men veckorna har gått, och Sadio Mané har inte varit i sin bästa målform. Men i helgen så kom till sist målet – och den uppmärksamme kunde då notera att Sadio Mané faktiskt gjorde precis som Lee bad honom – han firade sitt mål mot Crystal Palace genom att peka upp mot himlen.

Foto: Twitter

Efter målet och målgesten så har det hela uppmärksammats enormt på sociala medier, och Sadio Mané tokhyllas nu för gesten till Liverpool-supportern Lee.

”Vilken människa han är”, skriver ikonen Peter Crouch.

”Du har byggt sjukhus i ditt hemland, du spenderar inga pengar på onödiga lyxsaker. Du bryr dig om vanliga människor… Världen borde lära sig av dig”, skriver en användare.

Få våra nyhetsbrev!