Här tar Gianluigi Buffon farväl av Juventus – och öppnar för en helt osannolik flytt(!)

Efter hela 17 säsonger tar det nu slut.
Gianluigi Buffon lämnar Juventus i sommar.
Och öppnar samtidigt upp för en av de mest osannolika övergångarna.

Gianluigi Buffon gjorde debut mellan stolparna hos Juventus för så länge sedan som 26 augusti 2001. Sedan dess har han vuxit ut till en av världens bästa målvakter under 2000-talet och förmodligen genom tiderna också.

Italienaren har varit Juventus allra viktigaste nyckelspelare och vunnit imponerande 9 ligatitlar med Juventus. Lägg därtill en hel del cuptitlar och ett oförglömligt VM-guld med Italien 2006. Men nu är slutet här.

Buffons besked i dag

I dag höll Buffon presskonferensen som fotbollsfans runt om i världen bävat för. I dag meddelade ”Gigi” att han lämnar Juventus i sommar efter 17 säsonger.
– Jag kommer för alltid att vara tacksam. Alla känslor jag känner nu är ett resultat av en fantastisk karriär. Jag har alltid försökt att göra mitt bästa, säger Buffon på presskonferensen.

Den allra sista matchen i Juventuströjan blir hemmamatchen mot Hellas Verona i Serie A. Sista ligamatchen där även guldet ska firas hemma i Allianz Stadium.
– Det blir bästa sättet att avsluta det här fantastiska äventyret på. Jag var rädd att komma till slutet av resan som en slutkörd spelare, men så är det inte alls. Jag är stolt över att alltid ha kunnat prestera på en nivå värdig mitt eget namn och Juventus som klubb, säger 40-åringen.

Högst osannolik flytt

Men det är inte alls säkert att Buffon lägger skorna på hyllan för det. Världsmålvakten var övertygad om att han skulle lägga ned hela karriären för två veckor sedan, men nu erkänner han att han börjat fundera på sina alternativ.
– Jag har fått ett par bra och spännande erbjudanden, både på och utanför planen, erkänner 40-åringen.

Och då kan det bli en högst osannolik flytt för Buffon i sommar när storklubbarna Real Madrid, PSG och Liverpool radar upp sig för plocka åt sig målvaktsveteranen.
– Jag kommer att ta mitt beslut nästa vecka, efter två-tre dagars reflektion. Det enda som är säkert nu är att jag spelar min sista match (för Juventus) på lördag. Jag kommer gå efter vad jag känner innerst inne. Men vad som än händer kommer jag fortsätta att vara glad och lugn, säger han.

Men visst vore det sjukt att se Buffon i målet hos till exempel Liverpool?

Dela artikeln för att hylla Gianluigi Buffon som en av de största någonsin!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Kritiken efter historiska beslutet i VM-truppen: ”Inte bra för svensk fotboll”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);