Kritiken efter historiska beslutet i VM-truppen: ”Inte bra för svensk fotboll”

Inte en enda spelare från Allsvenskan fanns med när Janne Andersson tog ut VM-truppen.
Det är första gången det sker i en svensk mästerskapstrupp någonsin – och nu möts svensk fotboll av kritik.
– Det är inte bra för svensk fotboll, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Under tisdagskvällen presenterade Janne Andersson sin 23-mannatrupp som åker till fotbolls-VM i Ryssland. Förbundskaptenen bjöd inte på några vidare stora skrällar och stjärnor så som Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf och Marcus Berg finns med.

Men uttagna spelare från Allsvenskan sken med sin frånvaro.

Kritiken: ”Inte bra för svensk fotboll”

Både Jiloan Hamad, Hammarby, och Ken Sema, Östersund, fanns med i diskussionerna kring att ta en plats i VM-truppen. Men ingen av dem kom med.

Det gör att Sverige åker till ett mästerskap utan allsvenska spelare för första gången någonsin, någonting som nu möts av kritik.
– Det är bara att konstatera att ingen allsvensk spelare är med trots att det är en anonym svensk trupp. Det är inte bra för svensk fotboll. Det brukar ju inte krylla av allsvenska spelare i trupperna, men det här är ändå svensk fotbollshistoria att ingen är med, säger experten Richard Henriksson i Radiosportens sändning.

Janne Anderssons: ”Bekymrar mig inte”

Flera spelare, vilka förbundskapten inte ville avslöja, kommer finnas på hemmaplan redo för att flyga till Ryssland vid eventuella skador.

Att ingen allsvensk spelare finns med är helt enkelt på grund av konkurrensen, konstaterar han.
– Det finns många bra ligor där ute och de flesta spelare som är bra i Allsvenskan blir bra i ligorna utanför Sverige, säger Andersson på presskonferensen och fortsätter:
– Jag har jobbat som svensk klubbtränare i många år och insett att om man utvecklas tillräckligt bra som spelare så kommer man ut i Europa. Så det är inget bekymmer i sig. Det är många allsvenska spelare som har varit med i resonemanget men som hamnade på fel sida strecket den här gången.

Håller du med om kritiken eller inte? Lämna dina åsikter i kommentarsfältet och dela vidare!

LÄS MER: Här hittar du allt om fotbolls-VM 2018!

Skrällen i VM-truppen: Här är spelarna som representerar Sverige i Ryssland

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);