Här tar den övertaggade frisparksskytten i för kung och fosterland – sekunden senare är katastrofen ett faktum

Det finns dåliga frisparkar – och sedan finns det dåliga frisparkar.
Och den här från Tunisien kan nog vara en av de värsta vi någonsin har sett.

Ordentliga frisparksvarianter kan verkligen rendera i de snyggaste mål som går att göra på en fotbollsplan. Lag lägger ändlösa timmar på att träna in olika varianter för att få till den helt perfekta frisparken.

Kan bli parodi

Frisparkarna har också blivit enormt utvecklade de senaste åren. Flera nya varianter testas varje säsong, och man häpnas ibland över lagens otroliga kreativitet. Men de många varianterna kan också bli allt för komplicerade, och hela frisparken kan bli en enorm parodi.

Foto YouTube

Och det är oftast vanligt att frisparksskyttar bara tar ett par bestämda steg fram och slår till bollen och hoppas överlista målvakten. Uppumpade med, för stunden, självförtroende kan få en spelare att dra till mot mål från vilken distans som helst.

Når inte fram till mål

Den här frisparken, som går att se nedan, kvalar nog inte på någon lista över de mesta inövade varianterna. Men som beskrivet ovan får den här spelaren från den tunisiska ligan oerhörd feeling, och tar i från tårna, långt från motståndarmålet, och det blir bara pannkaka av alltihop.

Trots att han tar i allt vad han kan så når bollen inte fram till mål…

LÄS MER: Jim Gottfridssons nya ord om hyllade ögonblicket i EM – som gav hela Sverige gåshud: ”Nästan blivit folkkär”