Här får svenske division 6-domaren en mikrofon på sig under match – och absolut ingen kan hålla sig för skratt

Det är någonting speciellt med en riktigt skön domare.
Men frågan är inte om den här tar priset.
När den svenske division 6-domaren får en mikrofon på sig under en match kan INGEN hålla sig för garv.

Champions League, fullsatta arenor och välbetalda spelare i all ära – den riktigt charmiga fotbollen spelas lägre ner i divisionerna. I Sverige kryllar det av idrottsplatser som knappt har någon publik på matcherna, men där det vecka ut och vecka in bjuds på stor underhållning.

Sköna domare

Det kan handla om eldsjälar som investerar all tid och känslor i en klubb som harvar runt i divisioner så långt ner att man knappt visste att de existerade, och spelare som så klart aldrig kommer tjäna en krona på sitt utövande. Men det är ju också det som är charmen, att precis vad som helst kan hända.

Och så har vi ju även domarna. Ofta kritiseras domarnivån när det kommer till Allsvenskan, och då går det ju bara att tänka sig hur det ser ut i divisioner som 7, 6 och 5. Ofta har de inte ens hjälp av linjedomare, och då är det självklart svårt att lämna en match med 100 procent rätt i bagaget. Men lägre ner i divisionerna finns även domare som är sådana profiler att de skulle kunna hoppa in i första bästa underhållningsprogram på tv.

”Varit hos optikern – jävligt bra!”

Det här är det absolut tydligaste tecknet på det. Joel Segerdahl, journalist på Discovery som gjort den hyllade serien ”Gärdsgårdsserien”, valde att sätta en mikrofon på division 6-domaren Bujar Durguti. Klippet hamnade på Youtube med namnet ”Sveriges skönaste domare”, och det är bara att hålla med. Kvalitén på spelet varierar, men Durguti bjuder på stor show under 90 minuter, och kommer med klockrena kommentarer och skojar friskt med spelarna.

Flera gånger instruerar han spelarna kring hur de borde agerat i vissa situationer, och en gång säger han ”att han nyligen varit hos optikern – och det var jävligt bra”, och när ett av lagen gör mål skojar han med målskytten att det var offside.

Visst är väl det här ändå Sveriges skönaste domare?

LÄS MER: Svenske landslagshjälten försvann och blev pensionär som 34-åring – så lever han idag: ”Jag vill inte jobba”

Få våra nyhetsbrev!