Här får Stefan Löfven årets mest oväntade fotbollsfråga – som ALLA vill ha svar på

Stefan Löfven höll pressträff.
Då kom en högst oväntad fråga – om Hammarby.
– När får man se Bajen igen?, frågade en reporter.

Coronavirusets spridning har fått idrotten i världen att pausas eller ställas in. I Sverige har fotbollsallsvenskan, som var tänkt att starta i början av april, fortfarande inte sett sin första match.

Fotbollen pausad

Svenska Cupen, som ligger i slutspelsfas, hade ett preliminärt datum att starta igång igen den 1 juni, men under tisdagen kom beskedet att även det skjuts upp på obestämd tid. I Bundesliga sparkade fotbollen, visserligen utan publik, igång igen under helgen som var.

Foto: Skärmdump/Youtube

Men när Sverige återigen får se fotboll spelas är fortfarande oklart. Och när Stefan Löfven på onsdagen höll en pressträff angående coronaläget i Sverige så kom en högst oväntad fråga om ett specifikt lag.

Oväntade frågan

En SVT-reporter valde nämligen att fråga när man ”får se Bajen spela fotboll igen”, varpå Stefan Löfven svarade ”förlåt?”.

– När får vi se allsvensk fotboll igen?, sa reportern vidare.

Foto: Skärmdump/Youtube

Stefan Löfven kunde dock inte ge något tydligt besked.

– Den diskussionen förs mellan Folkhälsomyndigheten och fotbolls-Sverige. Jag vill ha igång fotbollen, för att jag älskar, men i det här läget är det ändå smittspridningen, och begränsning av smittspridningen, som måste vara i första rummet, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Se frågan här (26:17 in i klippet):