Här är Zlatans helt bortglömda mästerverk – som är ett av hans absolut svåraste drömmål

Zlatan Ibrahimovic har gjort mängder av drömmål under karriären.
Så pass många att en del faktiskt blir helt bortglömda.
Som det magiska konstverket mot AZ Alkmaar 2004 – som måste vara bland hans svåraste.

Zlatan Ibrahimovic är enligt många Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna. Svensken slog tidigt igenom i Malmö och köptes för dyra pengar till Ajax – och därefter har han erövrat fotbolls-Europa.

Otroliga karriären

”Ibra” har fullständigt dominerat i land efter land, och det har inte spelat någon roll om han spelat i Italien, Spanien, Frankrike, England eller USA. Svensken har fortsatt att vräka in mål och titlarna och utmärkelserna har samlats på hög.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Men det är inte bara målproduktionen och framgången som gjort Ibrahimovic så omåttligt populär hos fotbollssupportrar världen över. Det handlar mycket om sättet han gör målen på, då han är känd för att alltid bjuda på det lilla extra och spektakulära.

Omöjliga målet

Men Ibrahimovic har gjort så pass många drömmål att det faktiskt kan hända att en del glöms bort helt. Och så är verkligen fallet med det här klippet, som få personer faktiskt minns.

Foto: Youtube

Det var 2004, när Ibrahimovic fick sitt stora genombrott med Ajax, som han stod för ett av sina absolut svåraste konstverk. Det var när Ajax hade en frispark från höger, i matchen mot AZ Alkmaar, som bollen till synes går förbi Zlatan Ibrahimovic i straffområdet. Men Ibrahimovic kastar sig då – vräker ut en fot, och ställer HELT målvakten som gett sig ut för att plocka bollen. I stället kunde han bara chockat vända sig om och se bollen flyga in i mål.

Zlatan Ibrahimovic har under sin karriär gjort sig känd för sin självsäkerhet, men var ödmjuk efter drömmålet.

– Det måste vara resultatet av starka ben och Ajax träning, sa Zlatan efteråt, innan han snabbt la till:

– Det var en del tur också…

Efter succén i Ajax blev Zlatan Ibrahimovic köpt till Juventus, där han gjorde stor succé. Karriären fortsatte därefter sedan i Inter, följt av Barcelona, Milan, PSG, Manchester United, LA Galaxy och nu, återigen, Milan.

LÄS MER: Diego Maradonas jätteilska – efter ha blivit hånad och häcklad: ”Skandal!”

Få våra nyhetsbrev!