Då klev Zlatan Ibrahimovic fram med två mål och räddade en poäng för LA Galaxy.

Det var ingen lätt uppgift som väntade Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy under natten.

Bortaplan mot serieledande Los Angeles FC i ett stekhett derby – och som vanligt handlade det mesta om Zlatan Ibrahimovic.

Två mål på en kvart

”Ibra” inledde målskyttet redan efter två minuter, fint framspelad av nyförvärvet, tillika den argentinska landslagsspelaren Christian Pavon.

LA FC kvitterade snabbt men efter bara en kvart var det dags för Zlatan Ibrahimovic igen.

37-åringen tog kyligt med sig bollen till ett friläge, och fintade läckert förbi målvakten och placerade bollen in i öppet mål.

Ibrahimovic firade målet genom att ställa sig framför hemmalagets supportrar och skicka slängkyssar, vilket möttes av ilska från supportrarna.

En poäng

Derbyt slutade till sist 3-3, efter att skytteligaledaren Carlos Vela gjort kvitteringsmålet i den andra halvleken.

– Det var en väldigt bra match, speciellt de första 45 minuterna. Vi gjorde en del misstag i andra halvlek. Jag var trött, och jag är ledsen över det, säger Zlatan till Fox Sports.

För Ibrahimovic var det hans 22:a mål för säsongen i MLS.

LA Galaxy ligger fyra i sin division och håller undan i jakten på slutspelsplatser.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!