Här är sanningen bakom årets skönaste bild i England

Här är sanningen bakom årets skönaste bild i England

Wayne Shaw är årets man i fotbolls-Europa efter måndagens FA-cupmatch mot Arsenal. Suttonmålvakten plockade helt plötsligt fram en paj som han började käka. Men nu har sanningen kommit fram.


ANNONS

Tisdagen bjuder på flera riktiga sporthöjdare. Hos Mr Green kan du snabbt dubbla din insats på Dagens Dubbling. Vi har satt ihop en dubbel med en Champions League-match och en Championship-match.
Manchester City-Monaco 1, 1.63
Derby–Burton Albion 1, 1.76
Totalt odds: 2.87
Här kan du enkelt och snabbt lägga din Dagens Dubbling hos Mr Green?


Det är bilden som alla pratar om efter gårdagens FA-cupmöte mellan Arsenal och lilla Sutton United. Andramålvakten Wayne Shaw var redan en stor profil inför mötet när han blivit viral med sina 45 år och 127 kilo. Men under matchen sköt hans kändisskap iväg till en helt annan nivå.

För den bänkade målvakten blev hela fotbolls-Europas mest omtalade person genom att plocka fram en paj som han började smaska på vid sidan av planen. Inte nog med det så besökte han även arenans pub i halvtid när hans lag föll mot Arsenal med 2-0. Efter det blev Shaw den stora kungen på sociala medier.

Men nu erkänner 45-åringen varför pajen kom fram. Alla handlade att ett spelbolag faktiskt hade odds på att Shaw skulle sitta på bänken och äta paj. Då ville han ju inte göra någon besviken…
– De hade bra odds på att jag skulle äta en paj och jag tänkte att jag skulle skoja lite med dem och dra det. Alla byten var gjorda och vi låg under med 0-2, säger Shaw till engelska tidningen Daily Mail.

Samma spelbolag hade även betalat en hel del för att ha sin logo på lagets matchtröjor samt på arenans reklamplatser. Den hyllade målvakten har även blivit anmäld till engelska fotbollsförbundet, FA, för sin pajkupp.

Och till skillnad från sociala medier så uppskattade hans egen tränare inte alls pajen.
– Jag tycker inte att det här har visat upp den bästa sidan av oss. Wayne (Shaw) har blivit den här globala superstjärnan bara för att han är tjock och väger 150 kilo. Jag tror han har tagit den här chansen för att få lite mer mediabevakning, säger Sutton-tränaren Paul Doswell enligt engelsk media.

LÄS MER: Är det här fotbollshistoriens klantigaste målvakt?