Här är Granqvists första ord – efter brutala kapningen på Guidetti

Under svenska landslagets träning satte Andreas Granqvist in en ful kapning mot John Guidetti. 
Anfallaren fick rejält ont och blev märkbart irriterad på lagkaptenen. 
Nu har ”Granen” uttalat sig om situationen. 

Svenska landslaget befinner sig för närvarande i Båstad där de laddar upp inför helgens träningslandskamp mot Danmark och det stundande VM-slutspelet. Och det märktes att spelarna var laddade. Kanske lite för laddade.

Lagkaptenen Andreas Granqvist kom sent in i en duell med John Guidetti och kapade anfallaren rejält. 26-åringen vred sig i smärtor och blev mycket irriterad på sin lagkamrat.
– Vad fan, varför ska han tackla där?! skrek Guidetti enligt Sportbladet.

Så länge blir han borta

Som tur är verkar Guidetti inte blivit alltför skadad. Landslagsläkaren Anders Valentin bedömer att han kommer bli borta ett par dagar och att det rör sig om en stukning.
– Vi är positiva och hoppas att det inte blir så farligt. Prognos: några dagar. Vi har ingen misstanke att det är en skelettskada eller något allvarligare. Det är en stukning, säger landslagsläkaren till tidningen.

Granqvists första uttalande

Det är ingen tvekan om att ”Granen” ångrar sin tackling. I en intervju med Sportbladet efter träningen medger han att kapningen var både onödig och ful.
– Man vill vinna till varje pris, men min tackling var dålig. Det är sånt som händer under träning. Det blir mycket närkampsspel i fem mot fem. Jag har pratat med John och det känns bättre för honom och allt är så klart lugnt mellan oss, säger han.

På lördag spelar Blågult en träningslandskamp mot Danmark och baserat på läkarens besked kommer John Guidetti troligen inte kunna vara med.

DELA om du ser fram emot fotbolls-VM!

LÄS MER: Svenska VM-mardrömmen på träning – här skadas Guidetti efter jättekapning(!) av Granqvist