Här är danska supermålet som chockar en hel fotbollsvärld – nu kräver de Puskas: ”Det är årets mål”

En bicicleta i ribban – och returen liggandes, på volley, i mål.
Lyngbys Nicolai K Geertsen kan mycket väl ha säkrat Puskas Award.
”Årets mål har just gjorts”, skriver klubben.

Det är verkligen någonting väldigt speciellt med riktigt snygga mål i fotboll. Det som är så häftigt är att de kan se ut på så många olika sätt – det kan röra sig om stenhårda långskott, snygga kombinationsspel eller läckra klacksparkar.

Vann med 9-0(!)

Men vi är helt övertygade om att det vi såg under onsdagen, i Danmark, är någonting som aldrig har gjorts inom fotbollen förut. Där lyckades nämligen Lyngbys Nicolai K Geertsen med ett osannolikt konststycke, som mycket väl kan ha säkrat honom Puskas Award, Fifas pris till årets snyggaste mål.

Foto: Twitter

Lyngby spelar vanligtvis i den danska högstaligan, men hade under onsdagen ett cupmöte mot den danska ligatvåan Slagelse. Matchen slutade 0-9 – men det som alla pratade om efteråt var målet som betydde 7-0.

”Årets mål”

När Lyngby hade en hörna så hamnade bollen hos Geertsen, som drog till med en bicicleta. Bollen gick dock rakt i ribban, men studsade rakt tillbaka mot Geertsen, som liggandes drog till med en volley.

Foto: Twitter

Bollen gick i mål, och nu menar många att fullträffen förtjänar att vinna Puskas Award. Klubben själva har startat hashtagen #SammenForPuskas, och på Twitter skriver man:

”Årets mål har precis gjorts”.

Och det är nog bara att hålla med.

LÄS MER: Danska jättehånen mot Sverige i natt – efter solklara vinsten i träningslandskampen: ”Skogshuggarlandslag”

Få våra nyhetsbrev!