Hanna Marklunds tydliga kritik mot Kosovare Asllani efter det högst oväntade beslutet från landslagsstjärnan: ”Det förvånar mig”

Kosovare Asllani har valt en ny klubb.
Men det är en flytt som förvånar SVT-experten Hanna Marklund.
Nu riktar den förre landslagsbacken tydlig kritik mot ”Kosse”.

På torsdagen kom beskedet att svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani byter klubb igen. 34-åringen har bestämt sig att lämna Milan och återvända till England igen.

Asllanis nya lag

Men det är flytt som verkligen överraskar många. Då Asllani har skrivit på för en klubb i den engelska andraligan och nu ska representera London City Lionesses.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kosovare Asllani, fotboll
240604 Kosovare Asllani of Sweden during the UEFA Women’s Euro Qualifying football match between Sweden and Ireland on June 4, 2024 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JL0385

En av de som verkligen chockats av flytten är SVT-experten Hanna Marklund.
– Rätt förvånande att hon valde att gå till andradivisionen även om det är en storsatsande klubb. Men jag tror att det passar henne att komma till en miljö där hon blir en huvudperson, en stjärna, och får bra ekonomiska förutsättningar, säger hon till tv-kanalen.

Marklunds kritik

London City har samma ägare som franska storklubben Lyon och amerikanska Washington Spirit och kommer att storsatsa för att nå den engelska förstadivisionen. Men förre landslagsspelaren Marklund tycker ändå att det är ett märkligt klubbval av Asllani.
– Att spela på en lägre nivå klarar man ett tag som spelare. Ett halvår går det att hålla uppe nivån men går klubben inte upp snabbt så kommer det att påverka henne. Då kommer hon inte att vara på den absoluta toppen, säger tv-experten i sin analys.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hanna Marklund, TV4
230216 Swedish tv-expert Hanna Marklund during the women’s international friendly football match between Sweden and China on February 16, 2023 in Marbella. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0498

Kosovare Asllani har varit en bärande spelare i svenska landslaget under många år nu. Men enligt Marklund kan den här flytten få stora konsekvenser för både landslagsveteranen och Blågult.
– EM kommer relativt snabbt och det är svårt att höja sig till en helt annan nivå på ett mästerskap. Jag tror det blir tufft till slut. Nu är hon också i den åldern att det börjar påverka hennes kvaliteter som spelare, säger den förre landslagsspelaren.
– Det kommer påverka henne och kan påverka svenska landslaget inför EM.

Vad tycker du om Kosovare Asllanis flytt? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Cristiano Ronaldos oväntade rekord som förbluffar alla efter Portugals chockförlust i fotbolls-EM – skriver historia på sämsta sätt

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev