Han lämnar Liverpool – efter storklubbens efterlängtade PL-ligatitel: ”Han är enastående men…”

Liverpool är äntligen Premier League-mästare.
Men nu står det klart att första guldhjälten får lämna.
– Han är enastående. Men han kommer att lämna klubben, bekräftar tränaren Jürgen Klopp.

För första gången på 30 år har Liverpool vunnit engelska ligan. Och för första gången någonsin har man vunnit Premier League.

Lämnar Liverpool

Det har klubben och alla fansen firat stort senaste veckan. Men nu kommer tråkig nyheter för klubben där en av guldhjältarna kommer att lämna mästarlaget i sommar.

Adam Lallana, Liverpool
190601 Adam Lallana of Liverpool celebrates after winning the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Det handlar om 32-åringen Adam Lallana. Engelsmannen skrev ett korttidskontrakt för att spela klart säsongen men erkänner Jürgen Klopp att han redan kan ha spelat sin sista match i den röda tröjan.

”Är enastående”

Anledningen är att han inte ska riskera att skada sig inför en stundande flytt i sommar. 
– Det är tydligt att Adam kommer lämna klubben i sommar. Jag saknar redan allt med honom – och i detta ögonblick är han fortfarande här! Han är en enastående spelare, en av de mest inflytelserika på träningarna som jag någonsin har haft i mitt liv. Han är otroligt professionell. Han är i så bra skick. Nu har vi en svår situation men jag kommer att respektera Adam, säger Liverpooltränaren enligt Daily Mail.

Jürgen Klopp, Liverpool
190601 Head coach Jürgen Klopp of Liverpool during warm up ahead of the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Adam Lallana kom till Liverpool från Southampton redan 2014 och har varit med om den stora förvandlingen på Anfield. Där Liverpool med Klopp i spetsen utvecklats till ett av världens absolut bästa klubblag.

”Legendar här”

Lallana blev också engelsk landslagsman under tiden i Liverpool och stod för 34 landskamper i landslagströjan. Hos Liverpool blev totalt 178 matcher och 22 mål för den offensive mittfältaren.
– Det fanns många diskussioner om spelare utan kontrakt – med honom var det inte ens en diskussion. Det var tydligt att Adam skulle förlänga sitt kontrakt fram till säsongens slut men vi kommer inte att riskera något för hans framtid. Han är en av de viktigaste spelarna sedan jag kom hit. Jag önskar honom bara det bästa. Han är redan en legendar här, så han kan bli en legendar någon annanstans, fortsätter Klopp.

32-åringen har tidigare spelat för Southampton och Bournemouth. Där han var med och förde upp Southampton ända från League One till Premier League i början av 2010-talet.

LÄS MER: Nya, mäktiga siffrorna avslöjar: Här är Alexander Isak bättre – än självaste Lionel Messi(!)

Få våra nyhetsbrev!