Hammarby avslöjar nu: Så nära var Zlatan spel i Allsvenskan – och det satte stopp för chockflytten

Det var vårens stora snackis.
Nu avslöjar Hammarby hur nära man egentligen var Zlatan Ibrahimovic.
– Jag tror att det kunde ha kittlat lite för Zlatan, säger sportchefen Jesper Jansson i podcasten Lundh.

Zlatan Ibrahimovic kom till Milan vid årsskiftet, och dominerade under våren för sitt AC Milan. Trots detta så ryktades svensken ständigt till andra klubbar, och framför allt till Hammarby.

Så nära var han

Världsstjärnan klev in som delägare i klubben under hösten, och när han sedan började träna med laget under våren så intensifierades ryktena om den sensationella flytten. Men hur nära var det egentligen?

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån / Kod MT

Hammarbys sportchef Jesper Jansson avslöjar nu att han ställde den raka frågan till Zlatan, om han ville gå till klubben. Men var Ibrahimovic svarade förblir oklart.

– Det vill jag inte säga, säger Jansson i podcasten Lundh, och skrattar.

”Inget är omöjligt”

Jesper Jansson menar dock att en flytt inte alls var omöjligt, men att bland annat coronaviruset och spel utan publik avgjorde. Och att Ibrahimovic själv presterade på en sådan nivå i Serie A.

– Sedan stoppade han sig själv genom att spela så bra i Milan. Återigen så överpresterande han mot förväntningarna. Det var inte nära på det sättet. Nu tror jag bara: Men jag tror att det kunde ha kittlat lite för Zlatan, absolut, säger Jansson.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200106 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

Hammarby-sportchefen vägrar dock att stänga dörren för svensken i Allsvenskan längre fram.

– Jag tror inte att det är omöjligt. Inget är omöjligt med honom. Nu har jag lärt känna honom lite den sista tiden. Känner han att han kan prestera på topp och bidra enligt de krav han sätter på sig själv så tror jag att det inte är omöjligt, säger Jesper Jansson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!