Häftiga uppgifter: Wayne Rooney kan göra comeback i Premier League – vill återvända till moderklubben

Wayne Rooney kan återvända till Premier League.
Enligt uppgifter vill Everton ersätta sparkade Rafael Benitez med den före detta målkungen.

Det har gått nästan prick ett år sedan Wayne Rooney den 15 januari 2021 meddelade att han lägger skorna på hyllan. Sedan dess har målkungen varit tränare i Championship-laget Derby County.

Hårda straffet

Där har det inte blivit någon större succé där Derby haft stora bekymmer utanför fotbollsplanen. Klubben har kämpat med ekonomin, och det engelska fotbollsförbundet straffade klubben med poängavdrag och transferförbud.

Totalt har klubben fått hela 21 poäng i avdrag, men har trots det lyckats samla ihop tillräckligt med poäng för en positiv skörd.

160620 Englands Wayne Rooney i fotbollsmatchen mellan Slovakien och England under fotbolls-EM den 20 juni 2016 i Saint Etienne. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Mycket på grund av den senaste veckornas goda resultat där klubben har fyra vinster på de sex senaste matcherna. Det har öppnat Premier League-klubben Evertons ögon, som nu vill plocka in Wayne Rooney som huvudtränare menar engelska Sky Sports.

Everton har haft en tung säsong, parkerar på en 16:e plats i tabellen, och sparkade nyligen sin tränare Rafael Benitez.

Rooney öppen för flytt

Enligt uppgifter kommer Everton inom kort att ta kontakt med Derby för att be om tillåtelse att förhandla Wayne Rooney. Men på grund av klubbens utsatta position i Championship verkar de inte vilja släppa sin huvudtränare.

Wayne Rooney ska däremot vara öppen att uppgradera sig till Premier League och Everton, där han fick sitt stora genombrott som 16-åring.

160626 I denna handout-bild från UEFA ses Wayne Rooney på Englands fotbollslandslags presskonferens under fotbolls-EM den 26 juni 2016 i Nice. Foto: UEFA / Handout / BILDBYRÅN

Wayne Rooney värvades sedan av Manchester United där han är mest ihågkommen från som fotbollsspelare. 36-åringen återvände däremot till Everton under en kort sejour som spelare säsongen 2017-18, och kan nu alltså återigen representera den blåa klubben i Liverpool.

LÄS MER: Anthony Elanga hyllas nu av alla – efter 19-åringens första start(!) i Premier League: ”Fantastisk framtid”

Få våra nyhetsbrev!