Häcklad och hånad av AIK-fansen – då bjöd Alexander på helt klockrent svar

Häcklad och hånad av AIK-fansen – då bjöd Alexander på helt klockrent svar

Alexander Juhlin imponerade i årets match.
Men blev ändå hånad och häcklad av AIK-fansen.
Då levererade amatörmålvakten ett helt klockrent svar.

Till vardags är Alexander Juhlin, 28, projektledare på en ventilationsfirma. Men i går var han med om årets match när AIK gästade i Svenska cupen.

Målvakten Juhlin storspelade mellan stolparna när Värmbol FC pressade ett av Sveriges bästa lag och räddade sitt lag vid tre frilägen. Men årets match slutade i 0-1-förlust och Juhlin blev måltavla för AIK-fansen.

Under hela den andra halvleken riktade bortafansen flera ramsor mot Värmbolmålvakten. De tillresta AIK-fansen hånade Juhlin flera gånger om för sin vikt.
– Jag har ju några pluskilon på kroppen, men jag tog inte åt mig. Jag började skratta åt det och märkte också att mina mittbackar började garva, säger Juhlin till Sportbladet efter matchen.

”Jag kramar bollen som en pizza”

Den stora revanschen fick Juhlin när fansen plötsligt imponerades av hans räddningar och bytte hånramsorna mot den betydligt mer smickrande sången: ”Värva Alex till Gnaget”. Direkt efter matchen bjöd amatörmålvakten sedan på det perfekta svaret till AIK-fansen som hånat honom.

Genom att publicera en bild på Twitter där han tog en pizza direkt efter matchen.
– Från matchminut 45 till 87 sjöng AIK-fansen en hel del grejer. Bland annat att jag kramar bollar som en pizza. Då var jag ju tvungen att bjuda på den där bilden, säger han till Sportbladet.
– Men jag fick också några fina applåder efter matchen.

LÄS MER: Här är världens kanske bästa sportjournalist – alla kategorier.