Guldtränarens vackra hyllning till Zlatan Ibrahimovic – talar direkt från hjärtat: ”Det finns ingen i världen…”

Zlatan Ibrahimovic fick vinna Scudetton med Milan.
Hans tränare håller nu inte tillbaka i hyllningarna till svensken.
– Det finns ingen i världen som är smartare än honom, säger Stefano Pioli.

När Zlatan Ibrahimovic flyttade till MLS och LA Galaxy så trodde det flesta att hans karriär gick mot sitt slut. Men för något år sedan valde han oväntat nog en ny utmaning, och han var tydlig med att han kom tillbaka till Milan för att göra laget till en storklubb igen.

Efterlängtad operation

Och snacka om att lyckas med sitt uppdrag. Milan var i förarsätet under stora delar av den nyss avslutade säsongen, och det blev en efterlängtad ligatitel, den första sedan 2011, och hyllningarna till Zlatan Ibrahimovic har inte tagit slut efter det. Inte för att svensken varit den som gjort flest mål eller bidragit mest på planen, men för hur han hanterat de senaste sex månaderna.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Direkt efter Milans ligavinst stod det nämligen klart att svensken spelat helt utan ett främre korsband de senaste sex månaderna, och att han nu tvingas till operation.

– Han kunde knappt vänta på att lägga sig under kniven. Han har lidit de senaste månaderna, säger hans tränare, Stefano Pioli.

Vackra hyllningen

Ibrahimovic har knappt kunnat träna på grund av smärtan i knät, men han har bidragit med rutin och sin ledarförmåga. Stefano Pioli håller nu inte tillbaka i sina hyllningar.

– Zlatan har hjälpt mig att växa, och han gav hela laget en mentalitet och tro på att det här kan gå. Han är fotbollsvärldens smartaste och mest intelligenta person, säger han.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Vad som händer med Ibrahimovic framöver är ännu inte klart. Men klart är att han kan behöva rehaba sitt knä i åtta månader innan han kan återvända till planen, och Stefano Pioli är tydlig med vad han tänker.

– Ibrahimovic gör operationen för att han vill fortsätta spela, och vi alla känner att han har mer att ge.

LÄS MER: När svensken stod för det förbjudna i straffområdet – och vägrar erkänna sitt fusk efteråt: ”Domaren dömer”

Få våra nyhetsbrev!